125 år gammel treningsspesialist i Oslo

Del : fbtw

Ikke mange kan skryte av en bedrift som har holdt det gående i snart 125 år – men det kan altså familien Mobech.

Møbelsnekkerfirmaet Chr. Mobech startet opp i Oslo sentrum i 1893, og har selv vært en del av byutviklingen med lokaler i Møllergata i et århundre. Fra møbelsnekkerverksted og produksjon av gymnastikkapparater, har de holdt familiebedriften gående til dagens konsept som er en rendyrket leverandør av treningsutstyr.

gammel1

Topp moderne i sin tid!

Parkeringsplassene ble borte

Overgangen fra grusvei til asfalt gikk greit, innføring av vann, kloakk og strøm likeså. Transformasjonen fra hest til bil har de også vært med på, men nå er det slutt. Da gateparkeringen utenfor ble fjernet, uten minste lille forvarsel, var det på tide å tenke nytt og komme seg ut av sentrum.

«For denne type handel er det ikke lenger liv laga i sentrum» forteller Ole Christian Mobech. «Vi hadde jo skjønt at det var på vei, men da alle parkeringsplassene forsvant, over natten så og si, måtte vi bare slenge oss rundt. Heldigvis fant vi noen nye lokaler!»

DSC_0036

Lokaler på gateplan med parkering utenfor

«Ja, det er fint her vi er nå, men det er ikke akkurat noen drop-in kunder å se» smiler Mobech senior, som egentlig er pensjonert, men fremdeles involvert i familiebedriften. «Vi synes også at det er fint med mindre biler i byen, men noen plasser til spesialforretninger hadde kanskje vært lurt? »

Ny og sprek profil

Idag holder de til i Nils Hansens Vei 7 på Bryn, i store lyse lokaler med parkering rett utenfor. På grunn av skiftet av adresse har de på mange måter også byttet profil. Nå satser de på å gjøre seg enda bedre kjent som faghandel med fokus på styrke til både proff og hjemmebruk. De er spesialister på å skreddesy trimrom for private og bedrifter, og Ole Christian er fornøyd med å kunne skilte med events og kundekvelder. Her vil kundene kunne få veiledning på både trening og kosthold, noe ikke så mange andre utstyrsspesialister kan tilby.

«Målet for fremtiden er å kunne tilby byens største utvalg i kvalitetsutstyr, som gir kundene mest mulig igjen for pengene.»sier Ole Christian. «Vi skal være et sted hvor brukerne kan få alt som trengs til treningen, både utstyr og tilbehør.»

DSC_0041

Utvalg til både private og proffe

DSC_0044

Store og lyse lokaler

 

FAKTA:

www.mobech.no

Chr. Mobech Treningsspesialisten AS

Nils Hansens Vei 7

0667 Oslo

Tlf. 22 98 13 70

Epost post@mobech.no