Etablerer Statsbygg egen handelsblokade i Oslo sentrum?

Del : fbtw

Oslo Handelsstands Forening har i flere år arbeidet med innspill for gjøre det nye regjeringskvartalet til en levende del av Oslo sentrum. Vi anbefalte en rekke tiltak og løsninger for å sikre at nytt RKV skulle bli et attraktivt område for både byens befolkning, internasjonale gjester og ansatte i departementene.

Oslo Handelsstands Forening er både overrasket, og sterkt kritisk til budskapet som Statsbygg sender gjennom media 21.november, der de understreker at RKV skal være et sperret byområde.

Blant det vi ser som viktige løsninger er:

– åpne plasser, der serveringssteder, småhandel og kommersielle tjenester tilbys
– erstatte gammeldags kantiner med nye cafe / restaurantløsninger, der ansatte tilbys variert og høykvalitets måltider fra kommersielle og varierte tilbydere
– randsonen rundt kan åpnes for byaktiviter som kultur, handel, undervisning og servering. Blanmt annet kan Møllergata 19 bli en portal inn til nytt RKV, og gjennom handel og servering bygge åpning mellom Youngstorget og nytt RKV

Vi er fristet til å anbefale at vil ikke RKV være en del av byen, trenger det slettes ikke å ligge i byen!

Vi oppfordrer Oslos nasjonale politikere i både regjering og på Storting til å engasjere seg i denne saken, som vil prege Oslo sentrum i titalls år fremover.

 

For kommentarer og spørsmål, Jon Anders Henriksen, næringspolitisk direktør i OHF.