Ansetter kriminelle uten å vite det

Del : fbtw
Nær 19 prosent av finalekandidater vurdert av Semac får anmerkninger. Som følge av dette blir 15 prosent av disse ikke ansatt. 
Slike forhold kan være vanskelig for bedriften selv å avsløre og stadig flere velger derfor å bestille en bakgrunnssjekk av sine jobbsøkerkandidater. Daglig leder i Semac, Hans Erling Stausland, kan fortelle om mange eksempler hvor arbeidsgivere har ansatt kandidater, som viser seg å være kriminelle, som senere svindler bedriften for store summer.
Dokumentforfalskning
Semac gjør grundig bakgrunnssjekk på jobbsøkerkandidater som allerede har vært gjennom den ordinære søkerprosessen, og står igjen som finalekandidater. Disse gjennomgår en sikkerhetssjekk, samt sjekk på realkompetanse og formalkompetanse. Her avsløres ofte falsk utdanning, kriminelle forhold og forfalskning av CV. 
– Flere av våre kunder vil ha bakgrunnssjekk på alle. Kostanden for en slik sjekk er langt lavere enn kostnaden for en feilansettelse, sier Stausland.
Eksempler på store underslag
For det kan gå riktig galt om du ansetter feil person. Stausland kan fortelle om mange eksempler hvor arbeidsgivere har ansatt kandidater, som viser seg å være kriminelle som senere svindler bedriften for store summer.

– Et eksempel fra organisert kriminalitet er at de kriminelle vervet en person som underslo varer for mange millioner kroner fra sin arbeidsgiver før han ble tatt. Kort tid etterpå forfalsket det samme kriminelle nettverket en CV og plasserte en ny arbeidstaker i samme organisasjon som begikk nye underslag.