April lederen

Del : fbtw

Gratulerer til vårt medlem Clas Ohlson som gikk nesten helt til topps på Dagens Næringslivs omdømmeliste som ble presentert i dag. Clas Ohlson fikk 86 poeng på en skala fra 0 til 100. Meget bra og tett bak vinneren finn.no som fikk 86,4 poeng. Flere av våre medlemmer var med på listen over Norges 50 mest synlige virksomheter. Vi heier på dere alle og regner med fornyet innsats.

DSC_0187

Byråd Hanna Marcussen ønsker velkommen

Samarbeidsgruppen Levende Oslo er nå på studietur til København for å lære hvordan man legger til rette for økt byliv. Det ble arrangert miniseminar før DFDS la fra kai. Byråd Hanna Marcussen åpnet seminaret, før jeg innledet om OHFs rolle i å realisere potensialet for økt byliv. Jeg la vekt på at vi ønsker å samarbeide om bilfritt byliv som setter kunden i sentrum og bidrar til lønnsomt næringsliv.

 

DSC_0180

Godt oppmøte på studietur til København

 

Byrådet har justert sine planer

Byrådet har justert planene sine betydelig etter våre innspill. Dette redegjorde byrådsleder Raymond Johansen for på frokostmøte hos oss i mars. Byliv settes i sentrum og det blir pilotprosjekter som utvikles trinnvis når privatbilene fjernes. Handlingsprogrammet er ute på høring og vi venter mange innspill fra våre medlemmer før vi leverer vår høringsuttalelse 16.mai.

Trygg Handel

Trygg by og Trygg Handel er dessverre fortsatt et aktuelt tema. Nylig ble Stockholm, København og London utsatt for angrep med dødelige utfall. Vårt medlem gullsmed Heyerdahl ble før påske utsatt for bevæpnet ran. Vi må tenkte nytt og offensivt. Og ikke la oss skremme av terrorister og deres brutale metoder. Vi må ta våre forholdsregler og ikke være naive og tro at det ikke hender hos oss. Det er ikke spørsmål om det skjer, men når det skjer. OHF har arrangert ranskurs og setter gjerne opp nye ved behov. Vi har etablert sertifiseringsordningen med oblaten Trygg Handel som stadig flere tar i bruk.

Klistremerker

Trygg Handel oblatet

Serveringsbransjen har trukket utendørs og åpnet for sommersesong. I Norge er det godt med litt ekstra varmelamper og noen varme ulltepper for å forlenge utetiden. Grillsesongen er i gang og mange har tatt båtpussen. Andre gjør klar for camping. Finstasen til mai-dagene sjekkes og som vanlig har vi invitert til tradisjonell 17. mai på Karl Johan.

Jeg håper å møte mange av våre medlemmer på årsmøter, samråd og mingling onsdag 26. april. Husk å melde dere på slik at vi får kjøpt inn nok mat og drikke.

Hilsen fra Gunnar

Gunnar Larssen
Adm.direktør
Gunnar@ohf.no