«Årets elev» og landssjefen til Carlings på skolebesøk

Del : fbtw

For å snakke med de andre elevene som går på service og samferdsel på Oslo Handelsgymnasium, var i år Lars Folkestad, landssjefen i Carlings med.
Lars vokste opp i Skien, og drømte om å bli verdensberømt midtstopper inntil han fant ut at han ikke var god nok. Han startet sin karrière som deltidsansatt da han var 17, og har ikke sett seg tilbake. Veien har gått fra deltidsansatt via oppbygging av Carlings i Østerrike, til dagens lederstilling i Carlings, Norge. Han stortrives i jobben sin, og snakket med ungdommene, svarte på spørsmål og ga dem tips på hva som er lurt å tenke på når man er ute og søker på jobb.

 

DSC_0248

Lars Folkestad, landssjefen i Carlings

Lars tok et særlig ansvar for å inspirere de unge, og fortalte med stolthet om hvilke karriere-muligheter som finnes for de som er villige til å stå på innenfor varehandel. Det er ikke de akademiske resultatene alene som avgjør om du lykkes, men ditt personlige engasjement og stå-på-vilje.

«Kjenn etter hva du trives med, hvis du bare motiveres av penger blir du ikke særlig god, du må ha interessen og gleden med deg for å gjøre en god jobb!»

 

DSC_0246

Lars Folkestad, landssjef i Carlings snakker med elevene om utdanning og jobb.

Årets elev

 

Årets elev på Oslo Handelsgymnasium ble i år Linn Christine Singdahl-Larsen. I tillegg til et flott diplom, mottok hun fra Oslo Handelsstands Forening en høythengende pris på 10 000 kroner. Dette er en pris OHF har delt ut i nesten 10 år, og som har sin opprinnelse i at OHF var med på å starte opp Oslo Handelsgymnasium.
Lærerne hadde flere grunner til å velge henne, og begrunnet valget med at hun hadde et snitt på 5.0, og i tillegg et veldig lavt fravær. Hun reflekterer godt, og arbeider hardt for å nå målene sine. Hun er i dag lærling på Aker Brygge for Securitas. Kvalitetene her er absolutt å kunne håndtere mennesker og verdier i en av varehandelens mest spennende områder, både arbeidsmessig og geografisk.DSC_0245

Godfølelse på jobben

Linn går nå i Vg3 i bedrift, og har startet på 3 års lærlingeløp i Securitas. Da vi spurte henne hvorfor hun har valgt dette, fremfor «vanlig» videregående fortalte hun at det var flere grunner. Hun følte hele tiden at hun har vært litt flinkere praktisk enn teoretisk, og ønsket derfor å komme seg ut i jobb. Hun har alltid synes at sikkerhetsområdet har vært spennende, og kontakten hun hver dag får med andre mennesker er hun veldig glad i. «Jeg liker så godt å treffe folk,» forteller hun entusiastisk. «Jeg får skikkelig godfølelse av å gjøre denne jobben!»

Tom Andersen, som er hennes fagopplæringsleder, synes det er gøy å se ungdommenes utvikling. De modnes fort når de kommer seg ut fra skolen, og har «en helt utrolig læringskurve».
Hva er det neste målet til Linn? «Å ta over jobben til sjefen, vel!» sier hun mens hun ler.