Avgjør søndagsåpent i år

Del : fbtw

Det er kulturministeren som har ansvaret for helligdagslovgivningen og er dermed ansvarlig statsråd for hvorvidt det blir mer søndagshandel eller ikke.

– Regjeringen har ennå ikke konkludert internt om omfanget og hvilke endringer som bør gjøres i regelverket. Men vi satser på en avklaring i løpet av året, sier Widvey til Vårt Land.
 

Slaget om søndagshandel og avvikling av den såkalte Brustadbua kan dermed avgjøres i 2014. KrF motsetter seg liberaliseringer, mens Venstre er på vippen. Hvilke partier regjeringen skal hente støtte fra er uavklart.
OHF har flere ganger uttalt at våre medlemmer er delte i denne saken. Senterlederne er mest positive til regjeringens forslag.
– Olav Thon har gitt uttrykk for at han vil åpne sine sentre dersom det blir tillatt, noe som fører til at andre vil følge etter, sier Gunnar Larssen, administrerende direktør i OHF.
En del av kjedene sier de blir nødt til å holde åpent på grunn av konkurransemessige hensyn, slik at de ikke mister markedsandeler. 
– Frittstående butikker får en veldig tøff hverdag. De sliter allerede med lønnsomheten. Jeg tror fritt valg av åpningstid hele uken, betyr kroken på døra for flere av de små butikkene, sier Larssen.