Bård Folke Fredriksen tildeles Hederstegnet i gull

Del : fbtw

«Bård Folke Fredriksen (49), er nå statssekretær i Kulturdepartementet. Fredriksen har en lang merittliste innen politikken, blant annet som medlem av Oslo bystyre fra 1992. Han har vært byråd for kultur og utdanning samt for eldre og bydelene. Han har også vært leder av finanskomiteen og varamedlem til Stortinget. OHF kjenner ham best som byråd for byutvikling i perioden 2009-2015. Bård Folke Fredriksen har alltid stilt opp på møter og arrangementer i OHF regi, og vært en ivrig byutvikler og forkjemper for å legge forholdene til rette for bærekraftig handel, service og servering.»     – juryens begrunnelse.

portrett_lite_160229122824_kud_bw

 

1. Hva betyr denne prisen for deg/symboliserer denne prisen for deg?
Jeg er veldig stolt, og tenker med glede på alt samarbeidet jeg hadde med Handelsstanden for et levende Oslo og attraktivt Oslo sentrum.

2. Hva betyr OHF for deg?
OHF har alltid vært en god samarbeidspartner og tydelig i sine tilbakemeldinger på vegne av medlemmene. Alltid kunnskapsbasert på vegne av de som vil skape noe her i regionen.

3. Beskriv deg selv.
Jeg er statssekretær i kulturdepartementet, tidligere byutviklingsbyråd i Oslo, Høyremann, familiefar og Oslogutt med interesse for historie, kunst, fotball, mat og vin.

4. Hva liker du best med jobben din?
Det er hektisk, aldri kjedelig og verdibasert å jobbe som politiker. Jeg får jobbe med noe jeg interesserer med for og tror på.

5. Hva synes du om mulighetene til å drive handel i Oslo-regionen?
Det vet nok folk i bransjen mer om enn meg, men jeg håper den er god. Den må være god fordi handelen skaper store verdier og mange arbeidsplasser. Handelen er utrolig dynamisk og en viktige driver i utviklingen av byen. Handel er med å gjøre byområder attraktive og skape liv.

6. Hvordan ser du for deg fremtidens handel?
Også det vet nok de som selv driver handel mer om, men det er klart digitaliseringen, urbanisering og globalisering vil fortsette å påvirke handelen. Heldigvis er handelen og de som jobber innen bransjen utrolig dynamiske og tilpasningsdyktig. Antageligvis får vi et større mangfold i tilbudet digitalt, men den gode servicen og fagkunnskapen vil det alltid bare være mennesker som kan tilby.

DSC_0210

Årets mottakere av Hedersprisen i gull