Byen er klar for julehandel!

Del : fbtw
Det er julepyntet og flott i Oslo sentrum og alle kluter er (bokstavelig talt) satt inn for å sikre deg en smittefri og stemningsfull julehandel. Støtt de næringsdrivende i sentrum og få julestemning på kjøpet!

Det pyntes, vaskes og desinfiseres. Det brukes munnbind, det holdes avstand, det telles kunder, antibac er alltid innen rekkevidde, testere og smaksprøver er fjernet, plakater med informasjon om smittevern florerer, pleksiglass skiller, det praktiseres kontantløs betaling og kontaktløs bestilling ved serveringsstedene.

Det er mye som er nytt og annerledes, men den gode julestemningen som Oslo sentrum alltid byr på i desember, den lever i beste velgående.

Vi har vært innom hos noen av våre medlemmer for å høre hvilke tiltak de har for at julehandelen skal bli best mulig for både kunder og medarbeidere.

Hos Ikea Planning studio, for eksempel, tilbyr det privat konsultasjon med god avstand til andre personer og digitale møter med kunden. Intet av dette er nytt, men begge deler er styrket nå i korona tiden.

I alle byens kjøpesentre og de aller fleste butikker er det satt opp maksgrense for hvor mange kunder som kan være i butikkene samtidig. Hos Arkaden kjøpesenter, for eksempel, er dette synlig på alle fasader og alle har antibac ved inngangene. Dessuten deles det ut munnbind til de som måtte ha glemt det. I tillegg har de leid inn vektere som kun jobber med smittevern og driver aktivt renhold i fellesarealer i butikker. Alle berøringsflater desinfiserer flere ganger om dagen.

Hos Byporten Shopping har enkelte av butikkene fått «personal shopper» der du kan ringe, bestille og få varene kjørt hjem. Ellers, følger de slavisk alle råd og regler og anbefalinger fra myndighetene. Informasjon om munnbind, avstand, håndvask osv. er godt merket i hele senteret. De har engasjert egen renholder som kun har ansvar for fellesområdene, har 25 antibac-stasjoner i fellesarealene, noe du også finner i alle butikkene.

I Glassmagasinet vet de, via sensorer, til enhver tid hvor mange som oppholder seg i fellesarealet. De oppfordrer til minimum to meters avstand mellom kunde og butikkansatt. Både ansatte og kunder bruker munnbind dersom avstanden ikke kan opprettholdes. De deler også ut munnbind ved behov og har mange stasjoner med antibac. Videre er det innført økt renhold på utsatte berøringsflater (dørhåndtak, knapper i heiser, rekkverk, håndløpere, handlevogner, betalingsterminaler, disker etc.). Det er også satt inn ekstra ressurser i fellesarealene for å hindre ansamlinger, køer og tette grupperinger.

Hos Høyer på Egertorget kan kundene ringe og avtale tid for personal shopping. Dessuten tilbyr de en time gratis parkering i Sentrum P-hus til kunder som handler hos dem.