Coop kjøper ICA Norge

Del : fbtw

Det melder Coop på sine egne nettsider i dag. 
– Overtakelsen av ICA Norge er et stort og viktig løft for Coop. Det er også den beste løsningen for ansatte, forbrukere og leverandører når situasjonen er slik at ICA avslutter sitt engasjement i Norge, sier administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge.

Avtalen innebærer at hele ICAs dagligvarvirksomhet i Norge , bestående av 553 butikker, samt logistikk og støttefunksjoner, selges til Coop.
– Gjennomføring av transaksjonen er avhengig av godkjennelse fra Konkurransetilsynet. Coop er innforstått med at det i noen lokale markeder kan være konkurranseforhold som gjør at de ikke vil kunne overta enkelte butikker.

Coop vil nå gå i dialog med Konkurransetilsynet for å finne den beste løsningen på dette. Tilsynet må ta sin beslutning innen 130 arbeidsdager etter mottatt søknad. Coop betaler 2,5 milliarder norske kroner for aksjene i Icas norske virksomhet. Ica-konsernet sitter igjen med en gevinst på en milliard svenske kroner, opplyser selskapet selv.

ICA mener salget til Coop er en god løsning.
– Salget av ICA Norge til Coop Norge er den beste mulige løsningen for vår virksomhet i Norge. Den innebærer at flere butikker og arbeidsplasser blir bevart enn om vi skulle drevet videre i en langt mindre skala enn i dag. Butikkene kan i tillegg oppnå lavere innkjøpspriser og bedre konkurransekraft gjennom storskalafordeler i et mer slagkraftig Coop, sier Per Strömberg, konsernsjef i ICA Gruppen i egen pressemelding.

Coop og ICA Norge hadde ved årsskiftet en markedsandel på henholdsvis 22,7 og 11,1 prosent.
Godkjennes oppkjøpet vil det betyr at tre store daligvareaktører vil være rådende i Norge: Coop, NorgesGruppen og Rema 1000.