En kvart million flere besøkende

Del : fbtw

Alle piler pekte oppover for Strømmen Storsenter første halvår. Antall besøkende økte, og omsetningen steg. Også sommeren kan bli bra, tror senterdirektør Per Kristian Trøen.

Per Kristian Trøen

– Været gir selvfølgelig utslag, men det blir for enkelt å si at dårlig vær er bra for handelen mens pent vær gir motsatt effekt. Etter noen dager med sol og varme kan mange gå litt lei, og tar heller en tur på senteret som et avbrekk. Så både sol og regn kan faktisk trekke folk, sier Trøen.

Han mener et attraktivt kjøpesenter kan representere et reisemål i seg selv, og bli en destinasjon som mange ønsker å sjekke ut både i ferien og ellers i året.
Med mer enn 200 butikker er Strømmen Storsenter landets største målt i antall forretninger. Omsetningen første halvår økte med 100 millioner kroner, og landet på 1,3 milliarder. Antall besøkende ble 1,556 millioner, opp 224000.

Senterdirektøren regner juli som en måned «midt på treet», trolig heller litt over enn under snitt.
– Det kommer flere norske enn utenlandske turister til oss. Mange av dem tilbringer nok noen feriedager i regionen, på besøk hos familie og venner som har bosatt seg på Romerike. Hele området er jo i sterk vekst, og det gir en merkbar sommertilstrømning for oss som regionalt reisemål.
Senteret har fokus på mote, sport og interiør. Ikke minst butikkene innen sport og fritid har godt besøk i ferietiden.

En egen lekepark for barn er betjent gjennom sommeren. I tillegg har senteret gjennom flere år hatt en viss drahjelp fra populære og velkjente aktiviteter.
– I fjor gjorde P4 stopp hos oss på sin sommerturné. I år har Se & Hør vært her, laget familieunderholdning og delt ut flaskepost og premier. Slike ting bidrar positivt, sier Per Kristian Trøen.

(Foto: Kay Stenshjemmet)