Engler til salgs!

Del : fbtw

I første etasje i Fred Olsens gate fordeles ryddejobber hver dag mellom 0820-0840, og lønn utbetales samme dag. Gaterydding er nok den mest kjente aktiviteten til «Lønn som Fortjent» et arbeidstilbud i regi av Kirkens Bymisjon. En trapp opp finner man imidlertid to verksteder som ikke er like omtalt, «Tapeten» og Glassverkstedet, hvor OHF har vært på besøk. Her produseres det ulike produkter til både nytte og dekorasjon.


Engler på bestilling!

I glassverkstedet produseres ulike glassprodukter, de mest kjente er stjernene og glassenglene. Ønsket er å kunne ansette flere kvinner i dette verkstedet, men produksjonen overgår til tider etterspørselen. Privatpersoner kan komme innom i butikken i Oslo og kjøpe produkter, men også bedrifter er velkomne til å bestille egne «skreddersydde» produkter.

 «Englene representerer selve håpet i at det som tilsynelatende er knust og ødelagt kan settes sammen til noe vakkert. Jeg har fått et nytt liv med mening og en annen identitet» – Sitat fra arbeidstaker på Engleverkstedet.

DSC_0271
-Vi håper at så mange som mulig oppdager våre produkter, de passer jo både til bedrifter og private, sier Catharina Bachke Stray, vi har plass til enda flere kunder!
-En englehilsen er jo fint til både dåp, bursdag – ja alle anledninger egentlig, og finnes selvsagt i vår nettbutikk.

DSC_0296

Salgs- og markedsansvarlig Catharina Bachke Stray


Tapeten

Tapetverkstedet bygger på produkter som lages med gamle tapetrester, og sortimentet spenner fra praktiske notisbøker og konferansemapper, til spesialdesignede julekort og aktivitetsbøker. Her jobber det både kvinner og menn, som alle gjør ulike oppgaver i produksjonsprosessen. Man kan kjøpe bare én bok til privat bruk, eller bestille mange til bruk som firmagaver og annet.

 

DSC_0283

Bøker er blant de mest populære produktene

DSC_0287

Stort utvalg tapetrester

DSC_0285

Bøker som passer til all type bruk

Samarbeid med MøllerGruppen

I 2016 gjennomførte Tapeten et samarbeid med MøllerGruppen, der de produserte egne aktivitetsbøker for barn i bil, et prosjekt som nå utvides til flere forhandlere. -Flott å se at det går an å utvikle nye produkter sammen med kunder, utrbyter Catharina.

DSC_0279

Aktivitetsbok for MøllerGruppen


FAKTA 2016

Lønn som Fortjents mål er å tilby jobb som et alternativ til rus, prostitusjon og kriminalitet. De er sosiale entreprenører, og det sosiale målet er at den enkelte skal oppleve økt selvfølelse.

Lønn som Fortjent har 762 registrerte personer
23% av disse er kvinner
2662 stjerner produsert
6194 engler produsert
Inntekt produktsalg: 1.2 millioner
Inntekt gaterydding: 5.1 millioner


Velkommen

-Velkommen til butikken i Fred Olsens gate 3b, ønsker Catharina. Lokalene er lyse og fint, og de ulike produktene er utstilt så alle kan se.

DSC_0291

Butikken i Fred Olsens gate 3b

-Her kan alle komme og se våre flotte produkter. Hvis man vil diskutere egne, unike løsninger er det bare å ta kontakt!