Entusiasme er drivkraften

Del : fbtw

Det er stimulerende å være omgitt av dyktige og entusiastiske mennesker. Innen handel, service og servering har vi mange medlemmer som vil mye. Innen politikken og byråkratiet utmerker også mange seg med sterke meninger og mye vilje til forandring. Slik er det også blant mine nærmeste. Herlig med stå-på-kultur!

DSC_0228 (2)

Glade vinnere av «Årets Butikk 2016»

Denne uken kåret vi «Årets butikk 2016». Jacob`s på Holtet gikk av med seieren i tøff konkurranse med mange andre meget dyktige butikker i Osloregionen. Det var hyggelig å kunne overrekke prisen til en rørt og ydmyk butikksjef Terje Gjervang. Terje fremhevet sine kompetente og lojale medarbeider som virkelig har stått på, og takket sine mange trofaste og entusiastiske kunder. Prisen betyr mye for Jacob`s, og butikksjefen lovet å jobbe videre for å gi kundene gode og helt unike handleopplevelser også i fremtiden.

Oslos varaordfører Khamshajiny Gunaratnam («Kamzy») gjorde en meget god jobb under kåringen av Jacobs. Hun viste stolthet og glede da hun fremhevet Jacobs som et fremragende eksempel i norsk handel. Kamzy fremsnakket handelen og betydningen av verdiskapningen i samfunnet. Jeg takker Kamzy for meget positivt møte og fortsetter gjerne dialogen med den entusiastiske varaordføreren.

DSC_0246 (2)

Gunnar Larssen utveksler tanker med Varaordfører Khamshajiny Gunaratnam

Vårt medlem Strømmen Storsenter er nå kåret til Årets Romeriksbedrift, og vi gratulerer. Juryen fremhever bedriften som en bauta som har satt Romerike på kartet nasjonalt gjennom sin utvikling og kontinuerlige fornyelse. Senterdirektør Per Kristian Trøen kunne nylig stolt motta prisen som for første gang ble tildelt en handelsbedrift. Jeg gratulerer også Olav Thon som kjøpte Strømmen Stål i 1977, og forvandlet et gammelt industrieventyr til et moderne kjøpesenter med flere arbeidsplasser enn noen gang tidligere.

Strømmen Storsenter fasade

Årets Romeriksbedrift

De siste to dagene har vi vært vertskap for kompetanseseminar for sentrumsledere i regi av Norsk Sentrumsutvikling. Jeg opplevde mye positiv energi, og dagene bød på kompetanseoverføring mellom byene. Mange kan vise til meget positive resultater for sentrum, kommunen, gårdeierne og næringslivet. Det krever samhandling og forpliktende avtaler, og det krever felles visjon og tydelige planer. I Oslo nøler vi fortsatt. Jeg har tro på at Byrådet i Oslo snart gir klarsignal for levende bymiljø i et attraktivt sentrum. Vi står klare med både entusiasme og kompetanse.

butikk brussel

På besøk i butikker i bilfritt område

Studieturen til Brüssel i mai for å se på bilfrie løsninger ga oss mange impulser. Vi lærte mye om planlegging og involvering. Og vi så mange midlertidige løsninger for bilfritt sentrum. Jeg noterte at det bor 100.000 mennesker innenfor det bilfrie området og det er 23.000 parkeringsplasser i p-hus. Det var absolutt til ettertanke at 42 % av butikkene hadde omsetningsnedgang etter at området var gjort bilfritt. Det er av og til nyttig å lære av andres feil. Det syntes også byrådene som var med på studieturen. Sammen skal vi skape et levende sentrum for mennesker.

lahn brussel

Oslo Handelsstands Forening og politikere i Brüssels gater

 

Vårt nye styre har hatt sitt første møte, gjennomgått sine forventninger og fastlagt møteplanen for neste år. Det betyr at årsmøtet 2017 holdes onsdag 26.april. Strategimøtet hvor alle på Servicekontoret deltar, gjennomføres 31.august. Jeg ser frem til fortsettelsen.

Vår dyktige kommunikasjonssjef Rannveig er i lykkelige omstendigheter og har gått ut i permisjon. Vi har ønsket Beathe R. Schieldrop velkommen som vikar frem til september 2017. Hennes første oppgave er dette nyhetsbrevet. Så venter oppdatering av hjemmesider og stor aktivitet i sosiale media for å synliggjøre det arbeidet vi gjør for dere.

Jeg ønsker dere alle en god sommer!

Gunnar Larssen
Adm.direktør
Gunnar@ohf.no