Fakta om detaljhandelen

Del : fbtw

Vet du hvor stor detaljhandelen i Norge er? Eller hva sportsbransjen omsetter for årlig? «Detaljhandelsboken 2016» gir svar.

Med utgangspunkt i statistikker fra Statistisk sentralbyrå (SSB) kan det fastslås at det ble omsatt varer for 557 milliarder kroner ekskludert merverdiavgift gjennom 41 000 detaljhandelsvirksomheter med ca. 232 000 sysselsatte i Norge i 2014.

For BI-studenter

Arild Andhøy ved Institutt for bransjeanalyser har gitt ut «Detaljhandelsboken 2016».

Arild Andhøy ved Institutt for bransjeanalyser har gitt ut «Detaljhandelsboken 2016».

Slik faktabasert informasjon kan du lese mye mer om i «Detaljhandelsboken 2016» som Institutt for bransjeanalyser (IBA) nylig har gitt ut. Det er to år siden forrige gang.

– Det er et omfattende arbeid. Vi analyserer tall fra SSB og beskriver utviklingen for 35-40 detaljhandelsbransjer. Boken er primært laget for studenter ved Retail Management på BI, forteller Arild Andhøy.

Nødvendig kunnskap

Sammen med kollega Per Gunnar Rasmussen, forskningsleder i IBA, står han bak arbeidet. De mener boken bør være interessant for flere.

– Dette er nødvendig kunnskap for direktører, styreledere og andre høyt oppe i handelen som ønsker å være oppdatert på tall. Vi beskriver nåsituasjonen, utviklingen i de senere år og endringer i konkurransesituasjonen for detaljhandelen i 85 handelsregioner, opplyser Andhøy.