Ferner gir deg dresstipsene

Del : fbtw

I en serie videoer på klikk.no gir butikksjef hos Ferner Jacobsen, Calle Ferner, tips om hvordan du best kler deg til enhver pyntet anledning.
Første video omhandler hvordan selve dressen skal sitte. I følge Ferner er det spesielt tre ting som er viktig når det kommer til valg av dress.

For det første er det viktig å passe på at jakkeermet er passe langt. 
– Når kunder prøver dressjakker hever de armene så ermet trekker seg tilbake og sier jakken er altfor kort i armene. Det er det verste jeg ser, for den er ikke det, sier Ferner til Klikk.no. 
Fasiten er at armlengden skal være så lang at 1,5-2 centimeter vises av skjorten. 

Neste punkt på sjekklisten er jakkelengden. Der er en tommelfingerregel at jakken skal dekke setet, eller være kortere.
Til slutt er det viktig å huske på at dressjakken er passelig rundt livet. Verken for liten eller for stor dressjakke ser særlig pent ut.

– Du skal ha plass til to fingre mellom skjorten og dressjakken din. 

Og husk, en smal dressbukse skal ikke være lenger enn at den så vidt toucher bak på toppen av skoen, mens en klassisk og videre dressbukse skal være lenger.

Men, slipset må selvfølgelig også med. Her er det flere varianter å velge blant, men Ferner anbefaler spesielt den klassiske Windsor Double-knuten (også kjent som militærknuten) og en mer moderne variant han selv er stor fan av. Så, hvordan gjør du dette, lurer du kanskje? Svaret får du i denne videoen.

Med det ønsker vi alle en god, og velkledd, helg!