Flere butikker holder ulovlig åpent

Del : fbtw

OHF ber butikkene forholde seg til gjeldende lover og regler.

Dagsavisen skriver i dag at flere butikker i Oslo holder åpent på søndager, til tross for at dette ikke er lov. Det finnes dog en rekke unntaksbestemmelser som gjør at eksempelvis souvernirbutikker, små matbutikker, kiosker og bensinstasjoner kan holde åpent. Men, i følge Dagsavisen, holder også en rekke helsekostbutikker, klesbutikker, interiør- og gavebutikker og smykkebutikker åpent. Faktisk viser en oversikt fra LO Media at så mye som halvparten av butikken på Grünerløkka holder ulovlig åpent på søndager.

– Det finnes unntak for turistkommuner, men det gjelder ikke Oslo. forteller vår næringspolitiske direktør, Jon Anders Henriksen.

Han gjør det helt klart at OHF på ingen måte syns det er greit at butikkene bryter loven, og ber om at de det gjelder forholder seg til gjeldende lover og regler.

– Man skal respektere regelverket, og konkurrere på lik linje med alle andre. De som driver næring i strid med loven ødelegger konkurransen mot dem som ikke bryter loven, sier Henriksen til avisen.