Flere turister ved tiggeforbud

Del : fbtw

Regjeringspartiene Høyre og Frp har med støtte fra Sp et mål om nasjonalt forbud mot tigging innen sommeren 2015.

Flere internasjonale medier har omtalt tiggeforbudet med overskrifter av typen «Et av verdens rikeste land vil forby tigging».

Omdømmeeksperter er uenige om hvorvidt dette svekker Norges omdømme. Blindheim tror tiggeforbudet er bra, skriver Osloby

Han poengterer at regjeringens forslag etterkommer ønsket fra rundt 70 prosent av Norges befolkning. Selv blant Arbeiderparti-velgere er det flertall, mener han.

– Det er velgere som skal tekkes, ikke utenlandske journalister. Ærlig talt tror jeg at et tiggerforbud kan bidra til å trekke flere turister til Norge, ikke færre, sier Blindheim.

Han mener nomadetiggere dessverre kan ha en tendens til å kombinere tigging med stjeling, og er det noe som kan skade et lands omdømme ovenfor turister, er det småstjeling.

Dette er i tråd med hvordan reiselivssjefen i Oslo ser det. Bente Bratland Holm forteller at tiggingen er en større utfordring enn prisene for hovedstaden.

– Vi får en rekke negative tilbakemeldinger på tiggingen. Mange er sjokkert over hvordan det har blitt i byen, sier hun til Oslo Handel.