Fortsatt stengt i Oslo

Del : fbtw

Byrådet i Oslo holder fortsatt Oslos møteplasser i butikker, restauranter og kjøpesentre stengt. Dagens regler videreføres frem til og med torsdag 29. april.

Dette er tiltakene:

  • Holde to meters avstand
  • Forbudt med mer enn to gjester i private hjem
  • Forbud mot innendørs aktiviteter for barn og unge
  • Stengte serveringssteder og skjenkeforbud
  • Stengte butikker med noen unntak
  • Stengte treningssentre, teatre, kinoer
  • Forbud mot arrangementer.

Pandemien krever strenge og kraftige tiltak for å hindre smitte og at befolkningen vaksineres. Det er viktig at tiltakene støtter opp om målene landets myndigheter har satt – at de bremser mobilitet og sikrer god avstand mellom enkeltpersoner. Overdrevne tiltak i forhold til hovedmålet, må som et minimum ha direkte effekt på smittevern. Stengte butikker og serveringssteder ser ikke ut til å ha den effekten.

Det er snarere motsatt. Trygge næringer har både tiltak som hindrer smitte, samtidig som de skaper verdier og sikrer arbeidsplasser. Når disse må holde stengt, har vi erfart at folk samles både privat og i parker der både skjenking og møter blir holdt uten tilstrekkelig smittevern.

Når vi ser at smitteutviklingen blant ansatte i bransjer som holder stengt i Oslo er høy, reiser vi spørsmål om myndighetenes analyse av situasjonen er grundig nok. (FHI -oppdaterte tall for smitte). Hvordan kan for eksempel bartendere i Oslo fortsatt være blant de med mest smitte, når hele bransjen har vært stengt siden tidlig høst 2020?

OHF mener at vi må få på plass en raskest mulig gjenåpning. Dessuten savner vi en plan for hvordan vi skal restarte og gjenåpne byen raskest mulig. Da ville vi som skaper byliv og bygger møteplasser i Oslo, også kunne se et lys i tunnelen.

Detaljer i smittevernreglene kan leses her. Ta kontakt med OHFs administrasjon om du har spørsmål for din bedrift.