Fairtrade og rettferdig handel – hvordan jobbe med etikk i leverandørkjeden, og hvorfor er det lønnsomt?

Del : fbtw

Fairtradehovedstaden Oslo, i samarbeid med Oslo Handelstandsforening inviterer til frokostmøte med tema Fairtrade og rettferdig handel 11. oktober.

Møt opp og lær mer om hvordan både store og små bedrifter jobber med etisk handel, innenfor hvilke kategorier dette er spesielt viktig – og hvordan det i tillegg kan være lønnsomt.

 

robert steen

Finansbyråd Robert Steen kommer

«Oslo er en Fairtrade-kommune»

Oslo ble en Fairtrade-kommune i 2011. Dette betyr at kommunen skal engasjere seg for etisk handel og jobbe aktivt med å øke kjennskapen til og forbruket av Fairtrade-merkede produkter i sitt lokalmiljø. På vegne av Fairtrade-hovedstaden Oslo vil Finansbyråden, Robert Steen, innlede frokostmøtet – og si litt om Oslo kommune sitt arbeid med rettferdig handel.

 

fairtrade

«Innblikk i produsentens hverdag, og hvordan norsk næringsliv kan bidra»

Hvordan arbeider Fairtrade for at bønder og arbeidere i utviklingsland skal få trygge arbeidsforhold og mer rettferdige handelsbetingelser? Sekretariatet til Fairtrade Norge vil gi deg innblikk i en produsents hverdag, og fortelle mer om hvordan de jobber i det norske markedet, og hvilke fordeler dette kan ha for næringslivet.

 

kia Klavenes

Kia Luise Klavenes kommer Senioradviser, Pure Consulting

Hva er den etisk-bevisste forbrukeren opptatt av?

Kunnskap og bevissthet blant forbrukere i alle nordiske land har økt drastisk de siste årene.
I Norge er andelen forbrukere som diskutere bærekraft med venner og familie på 67 prosent, en økning på 11 prosent bare siden 2014.
Forbrukere forventer stadig mer informasjon om bærekraft og forventer at kjente merkevarer tar ansvar og har kontroll på etikken bakover i verdikjeden.

Hva er det som gjør at forbrukere opplever en merkevare som etisk og ansvarlig? og hvordan kommunisere man etikk og bærekraft på en transparent og autentisk måte.

Kia Klavenes er Seniorrådgiver og Partner i Pure Consulting. Hun har jobbet med bærekraft i 18 år og bistått en lang rekke virksomheter i å utvikle levende og lønnsomme
bærekraftstrategier.

 

 

 

erling ølstad

Erling Ølstad kommer

 

«Mester Grønn – Vi er stolte av å støtte Fairtrade»

Mester Grønn er Norges største importør av Fairtrade-merkede roser, og du vil alltid finne et stort utvalg i deres butikker.

Kom og hør Erling Ølstad, Administrerende direktør i Mester Grønn, fortelle om hvorfor Mester Grønn har valgt å importere Fairtrade-merkede roser, og hvordan de jevnlig besøker sine leverandører i Afrika, for å følge opp lokalsamfunnene hvor arbeiderne bor. Erling er også brennende opptatt av hvordan deres arbeid med Fairtrade bidrar til stolte medarbeidere!

 

 

 

bjart pedersen

Bjart Pedersen kommer

« Norgesgruppen – bærekraftig handel i dagligvarebransjen»

Norgesgruppen står bak kjente dagligvarekjeder, som Meny, Kiwi og Spar.

Fagsjef for bærekraftig handel i Norgesgruppen, Bjart Pedersen, vil orientere oss om hvordan dagligvarebransjen jobber med etikk i leverandørkjedene – basert på sine risikoområder. Bjart vil også dele nyttig informasjon om forbrukerperspektivet til nordmenn. Hvor bevisste er forbrukerne på å handle etiske dagligvarer?

 

 

jenny Hoff

Jenny Hoff kommer

 

«Etisk luksus – Hvordan etikk og luksus både kan og bør henge sammen»

Hvis smykkedesigneren Jenny Hoff fikk velge, skulle enkelte gullsmykker vært merket på samme måte som sigarettpakkene: Gullet i denne ringen er utvunnet av en ti år gammel jente som har pustet inn giftige kjemikalier.

Gullet hun snakker om er det som hentes ut fra gruver i ulike utviklingsland. Flere enn 16 millioner mennesker lever i dag av gruvedrift, en næring som preges av under- betaling, slaveriarbeid og utnytting av arbeidere. Luksus er definert med å være det aller beste av det beste; hvorfor tar vi da til takke med at de som har laget det vi skal smykke oss med er laget av barn eller mennesker som lever i dårlige kår grunnet produksjonsmetoden? Jenny Hoff bestemte seg tidlig for å designe smykker, og at produksjonen skulle være etisk forsvarlig. Til nå har hennes smykker under merkenavnet Vinterhoff blitt produsert av gjenbruksgull- og sølv, men etter å ha vært i kontakt med Fairtrade-initiativet Fairgold, er hun den første i Norge til å bruke Fairtrade-sertifisert edelmetall. For den enkeltes skjebne er denne ordninga gull!

Kom og hør Jenny sin inspirerende historie.

 

Mer informasjon kommer så fort det er bekreftet.

Merk: Det vil bli anledning til å stille spørsmål til Fairtrade Norge etter endt program.

PÅMELDING