Full fart med 500 ferievikarer

Del : fbtw

Helene Skjenneberg_foto Hotell, restaurant og Reiseliv (HRR)

Serveringssteder med utendørs sitteplasser på Aker Brygge kan få en rekordsesong denne sommeren. Riktig beliggenhet og et tydelig konsept er viktig for å lykkes, ifølge en av de største bransjeaktørene.

– Etter en kjølig start på sommeren har de siste ukene med gode temperaturer og en hovedstad i feriemodus vært knallbra, sier administrerende direktør Helene Skjenneberg i Mat og Drikke AS.

Selskapet driver Louise Restaurant & Bar, Café Sorgenfri, Albert Bistro og Lekter’n på Aker Brygge, i tillegg til Café Christiania ved Stortinget. Til sammen disponerer de fem serveringsstedene 3000 stoler, hvorav 2000 utendørs.

– I år slår oppgraderingen av Aker Brygge inn for fullt. Hele området har blitt enda mer attraktivt, og det merkes på besøket. Hele bydelen har blitt styrket, så selv om også konkurransen har økt gjennom mange etableringer på Tjuvholmen, er utviklingen totalt sett klart positiv, sier Skjenneberg.

Mat & Drikke AS har skaffet arbeid til nær innpå 500 sommervikarer i år, for å betjene et gjesteantall som kan passere 6000 på en god og solrik dag. Aller høyest besøk er det på Lekter’n.

– Stedene våre er veldig ulike, men det som er viktig er å ha et tydelig og lett forståelig konsept. Folk vet hva de vil ha, enten det er burger eller fisk, billig eller dyrt, enkelt eller mer avansert. Generelt ser vi at etterspørselen etter sjømat, laks og blåskjell er høy, ikke minst blant turistene.

For Café Christiania er sommeren derimot en noe roligere periode enn ellers i året.

– Hele bykjernen stilner litt i ferietiden, og en del restauranter holder jo helt stengt. Det trengs en vitalisering av sentrum i sommersesongen. Her bør mange gode krefter gå sammen og tenke nytt, slik at også selve hjertet av hovedstaden kan banke med en litt høyere juli-puls, sier Helene Skjenneberg.

Så langt i 2015 har det vært en positiv utvikling for serveringsbransjen i Oslo sentrum.

– Det har vært en forholdsvis høy etableringstakt og mange eksempler på god omsetningsvekst. Mye av dette skyldes gjenåpningen av Aker Brygge, Oslo S (Ø) og Paleet. Nå håper vi denne utviklingen kan fortsette også i andre halvår, sier adm. direktør Gunnar Larssen i Oslo Handelsstands Forening.

 

Foto: Hotell, Restaurant & Reiseliv, HRR