Godt samarbeid rundt Sentrumsløpet

Del : fbtw

– Det kommer 12 000 mennesker til byen denne dagen. Det er 12 000 potensielle kunder. Her er det mange muligheter for handelsstanden, mener Roy Birger Evensen, prosjektdirektør for Oslo Sentrum Samarbeidet.

Sammen med arrangøren har Evensen sett på hvordan løpet kan avvikles på en best mulig måte for alle involverte parter. Blant annet vil det i år bli flere krysningspunkter, og det blir langt færre gjerde enn foregående år.

– Vi håper butikkene på Karl Johan har lagt merke til arrangementet og ønsker å bidra til en flott ettermiddag i Oslo Sentrum. Vi nærmer oss 12.000 glade og positive påmeldte. Dette blir en kjempefest!, sier Kristoffer Nilsen, daglig leder i idrettslaget BUL/Sentrumsløpet.

Det er også gjort endringer i tidsplanen, noe som gir god tid for shopping for de tilreisende. Det ordinære løpet har ikke start før klokken 16, noe som gir tilreisende god tid til å besøke byens butikker før de må trekke i treningstøyet. Etter løpet vil det, erfaringsmessig, være mange tilreisende som blir værende for å benytte seg av byens restauranttilbud.

– Sentrumsløpet bringer inn 12 000 mennesker som bidrar til liv i byen. Dette er potensielle kunder for handelsstanden, og vi vet at mange bruker hele helgen i Oslo. Det ser vi som positivt både for hotell, restauranter og varehandel, sier Evensen.

Han oppfordrer handelsstanden til å se muligheter og utnytte potensialet.
– Også før løpet er det muligheter. Startnummer må hentes i sentrum, og mange henter dette torsdag eller fredag, opplyser Evensen.

OHF oppfordrer alle, løpende eller ikke, til å få med seg denne festdagen i sentrum.

TIDSPLAN FOR SENTRUMSLØPET:

13:15- DN Barneløpet

14:30- Asics Sentrumssprinten

16:00 – AntonSport Sentrumsløpet- pulje 1
16:03 – AntonSport Sentrumsløpet- pulje 2
16:06 – AntonSport Sentrumsløpet- pulje 3
16:09 – AntonSport Sentrumsløpet- pulje 4
16:12 – AntonSport Sentrumsløpet- pulje 5
16:15 – AntonSport Sentrumsløpet- pulje 6
16:18 – AntonSport Sentrumsløpet- pulje 7
16:21 – AntonSport Sentrumsløpet- pulje 8
16:24 – AntonSport Sentrumsløpet- pulje 9
16:27 – AntonSport Sentrumsløpet- pulje 10

16:40- Sentrumsløpet 5 km

(Foto: Terje Svindset)