Har klokketro på Amfi Eidsvoll

Del : fbtw

Eierne var ikke redde for konkurranse da de åpnet flunkende nytt kjøpesenter på Eidsvoll. Nå har et drøyt år gått, og senterlederen hos Amfi Eidsvoll kan juble over strålende resultater.

– Vi er veldig fornøyde så langt. Vi har knust fjoråret måned for måned og ligger gjennomsnittlig cirka 13,2 prosent over 2014, sier Stein Erik Lie, senterleder ved Amfi Eidsvoll.

I andre kvartal 2015 var det kun ett senter i hele Amfi som hadde bedre omsetningsutvikling. Også antall kunder øker kraftig. Antall besøkende er i dag gjennomsnitt 20 prosent høyere enn i 2014.

– Nå sikter vi mot en omsetning på over 400 millioner i 2016, noe vi har stor tro på å få til, sier Lie.

– Tar tid å endre handlevaner

Senteret på Råholt i Eidsvoll åpnet i april i fjor. Da hadde eidsvollinger flest lenge vært vant til å kjøre 12 minutter til Jessheim for å gjøre storhandelen. Denne lekkasjen ønsket senterlederen å få stoppet.

– Det tar selvfølgelig tid å få folk til å endre handlevaner. Derfor er vi veldig bevisst på å sette i gang aktiviteter og tilbud som skal øke publikums bevissthet på at vi er her. Jo oftere vi får til det, desto raskere håper vi prosessen med å få publikum til å velge oss som nummer en-senteret går, sier Lie.

I dag kan han friste lokalbefolkningen med nær 50 butikker i ulike kategorier, og jobber stadig for å tilfredsstille senteres ulike kundegrupper.

– Vi har følt behov for å styrke oss på tekstil og har fått inn Match på nesten 500 kvadratmeter. Vi jobber også med flere tilbud på tekstil til ungdom, forteller Lie.

– Et område med stort potensiale

Lie har stor tro på Eidsvoll som handelsdestinasjon, og mener det er et av Norges største vekstområder, med stort potensiale.

– Nå er det to kjempestore boligprosjekter på gang rett bak senteret, og vi har befolkningsvekst hvert år. Mye ligger til rette for en suksess over tid, mener Lie.

I tillegg trekker han frem nærheten til Gardermoen, samt andre sentrale destinasjoner som han mener bidrar til at Eidsvoll vil fortsette å vokse.

– Råholt og sørbygda er definitivt vekstområde i kommunen, og vi klokketro på at Amfi Eidsvoll blir vinneren i vårt område!