Hektisk i dagligvare

Del : fbtw

Dagligvarebransjen har hatt noen travle uker. Først hamstret vi, så kom strenge smitteverntiltak med både fare for selv å bli smittet og mange nye avstands- og hygienerutiner på jobb. Nå fortjener de både respekt og honnør for å stå på hver eneste dag!

Det er blitt innført smitteverntiltak for å beskytte både kunder og ansatte, og bransjen skryter selv av at kundene er flinke til å følge de rådene som blir gitt.

Større handlekurv

Til tross for at mange dagligvareforretninger og -kjeder opplever en nedgang i antall kunder med godt over 20 prosent, har omsetningen økt kraftig. Istedenfor å handle 4-5 ganger i uken, er folk nå blitt flinkere til å storhandle og er i disse korona-tider nede i 1-2 handleturer i uken.

Handle inn tidlig

For å hindre både tomme hyller og store ansamlinger av folk i kø, har næringen gått ut og bedt folk om å gjøre påskeinnkjøpene tidlig. Erfaringsmessig er onsdag før skjærtorsdag og påskeaften store og travle handledager. De som kan bør derfor gjøre innkjøpene allerede nå eller mandag og tirsdag neste uke. En annen bønn fra bransjen er at folk planlegger innkjøpene sine, for da går det raskere og man minimerer tiden inne i butikken. Det er også ønskelig at man ikke tar med hele familien på handletur og bransjen har i den forbindelse innført en omvendt fjellvettregel: Legg gjerne ut på handletur alene.

God påske!