H&M først ute med trygghetsoblat

Del : fbtw

H&M i Karl Johans gate er den første butikken som har oppfylt sikkerhetskravene for å bli tildelt OHFs trygghetsoblat.

– Dette er et veldig bra initiativ av OHF. Da vi fikk muligheten til sertifisere vårt sikkerhetsarbeid, var vi ikke i tvil om at dette er viktig for oss og området, sier sjef for H&M Norge, Lucas Seifert.

Sammen med sikkerhetssjef Glenn Tolderlund mottok han trygghetsoblatene «Trygg handel» 11. september. De viser tydelig at butikken er sikkerhetsklarert.

 

DSC_0013

H&M-sjefene Lucas Seifert og Glenn Tolderlund er stolte over å være sertifisert med OHFs trygghetsoblat.

 

– Butikker i en gate eller et område ønsker å få til det samme gode samarbeidet om sikkerhet som et kjøpesenter har. Ved å sertifisere vårt sikkerhetsarbeid, viser vi tydelig at vi tar trygghet på alvor og ønsker å samarbeide med andre butikker om dette.

Kleskjeden jobber kontinuerlig med sikkerheten for at ansatte skal ha en trygg arbeidsplass, og kundene være ivaretatt. Trygghetsoblatene som nå klistres ved inngangsparti og på ulike steder i butikken, gjør folk oppmerksomme på at rutinene er i orden.

I første omgang er det H&M i Karl Johans gate, Storgata og Stenersgata, samt Monki og Weekday i sentrum som er klarert.

– Kundene kan føle seg trygge på disse stedene. Oblatene forteller at her tar de vare på menneskene og verdiene, sier Gunnar Larssen, administrerende direktør i OHF.

 

DSC_0023

Fra venstre: Lucas Seifert, sjef i H&M Norge, Birgitte Anderson, prosjektleder i OHF, Glenn Tolderlund, sikkerhetssjef i H&M Norge, Gunnar Larssen, administrerende direktør i OHF og Steinar Vadla Risa, daglig leder i Vadla Trygghetsbyrå utenfor den første butikken som er sertifisert i Oslo.

 

Larssen tror H&M nå viser vei og får andre butikker til å søke om trygghetsoblatet, slik at handelsområder rundt i Oslo blir tryggere. H&M-sjefen er glad for at de går foran som et godt eksempel:

– Det er viktig at bransjen går sammen for å trygge handelen. Vi er en stor aktør som mange ser til og vil gå foran å ta ansvar. Vi fester ikke opp disse oblatene for å skremme noen, men for å informere og forebygge. Vi vil bidra til et trygt og trivelig bymiljø.

 

For at oblatet kan utleveres, må følgende krav oppfylles (søknadsskjema ligger på Ohf.no):

  • Bedriften skal ha utarbeidet egne sikkerhetsrutiner
  • Fysiske sikringstiltak skal være iverksatt
  • Alle medarbeidere skal ha fått tilstrekkelig opplæring og kursing for å ivareta tryggheten
  • Det skal være etablert ettervern for medarbeiderne
  • Bedriften skal bidra til felles trygghetstiltak i eget handlemiljø