Høy shoppingglede i Oslo og Akershus

Del : fbtw

Ny undersøkelse viser at at mange kvinner blir lykkelige av å handle.

67 prosent av kvinnene sier seg helt eller delvis enig i at det gir en god følelse å shoppe til seg selv, ifølge en måling utført av TNS Gallup for Danske Bank.

Unge kvinner lykkeligst

Blant unge kvinner mellom 18 og 29 år er andelen som handler seg til godfølelse hele 74 prosent. Bare 53 prosent av mennene er av samme oppfatning.

Gunnar portrett 1000Oslo og Akershus scorer høyest når det gjelder shoppingglede. Det overrasker ikke administrerende direktør i Oslo Handelsstands Forening, Gunnar Larssen.

– Stor butikkflora og bredt vareutvalg gjør at fristelsene ofte er størst i urbane strøk, og hovedstadsområdet står slik sett i en særstilling, sier han til Helseinfo.

Premiering i hverdagen

Larssen synes ikke at det nødvendigvis er negativt at mange handler for å føle seg bedre. Godfølelse er ikke det samme som å kjøpe mye og dyrt.

– Man trenger litt premiering i hverdagen, og hvis et kjøp kan kjennes som dagens lille høydepunkt, er det bare fint. Men det trenger jo ikke være dyre ting man egentlig ikke har råd til. Rimelige ting kan også gi lykkefølelse.