Hyller Oslos småbutikker

Del : fbtw
– Denne boken er laget for å feire de små butikkene og vise at de settes pris på, forteller fotograf Håvard Schei.
I snart to år har Schei besøkt de små, rare, interessante og litt annerledes arbeidsplassene i Oslo by. Gjennom besøkene har han portrettert 60 personer som livnærer seg av alt fra drosjekjøring til fiolinbygging.
– Dette er ildsjeler som sørger for at det fortsatt er noe personlig over det som skjer i Oslo, forteller Schei, som selv må kunne betegnes som ildsjel.
Uten støtte
For ildsjel må man være for å dra i land et slikt prosjekt. Boken er ikke støttet av investorer, men er kun skapt av god gammeldags dugnadsånd og stå på vilje.
– I tillegg til en fantastisk gjestfrihet, fra alle de portretterte, som har åpnet dørene sine for oss, sier Schei.
Boken inneholder, i tillegg til portrettene og en liten historie om den portretterte, et håndlagd kart til hver og en. Disse er laget av den talentfulle illustratøren Torun Mørkeseth Karlsen, som jobber og bor i Oslo.
– Dette er en bok om mitt og ditt Oslo. Vår by. Jeg håper den kan være en inspirasjon for oss alle, som et viktig dokument av tiden og byen vi lever i, sier Schei.
– Bli kjent med handel i Oslo
– Vi setter veldig stor pris på det arbeidet Håvard har gjort med Mitt Oslo, og håper at både politikere, innbyggere og kunder bruker denne boken til å gjøre seg enda bedre kjent med handel i Oslo, sier Jon Anders Henriksen, næringspolitisk direktør i OHF. 
Oslo Handelsstands Forening har alltid vært opptatt av vilkårene for handel, enten den skjer gjennom store internasjonale kjeder, eller små butikker gjerne drevet av en familie. I sum gjør disse butikkene og bedriftene Oslo til et godt sted å oppholde seg, og sikrer både arbeidsplasser og liv i gatene.
– Mitt Oslo illustrerer for oss to ting; enkeltpersonenes betydning i det å skape en bedrift, og betydningen av butikken i vårt nærområde, mener Henriksen.
Boken lanseres med presserelease mandag 8. desember. Her vil mange av de portretterte i boken være til stede. I tillegg kommer ordfører Fabian Stang for å kaste glans over arrangementet. 
Det vil bli servert kaffe fra Tim Wendelboe og pølser fra Syverkiosken.
Frank Znort spiller!
TID og STED:
Mandag 8. desember kl. 11.
Oslo Handelsstands Forening
Karl Johans gate 37 A