– Innovasjon må gi effekt

Del : fbtw

– Vi bør gjøre de riktige tingene mer enn å gjøre tingene riktig, sa Karina Birkeland Lome, innovasjonskatalysator i FINN, på OHFs frokostmøte.

Hun snakket om at FINN definerer innovasjon som et nytt og levedyktig forretningskonsept i form av et produkt, tjeneste, markedsføringsmåte eller annet.

Positiv endring

– Innovasjon må gi effekt og resultater, og er viktig fordi det for eksempel kan snu en negativ trend eller øke engasjementet blant brukerne, sa Birkeland Lome.

Hun mener mange er opptatt av å gjøre tingene riktig; skrive feilfritt og levere kvalitet, men at mange glemmer å vurdere om det er riktig å bruke tid på det. Innovasjonskatalysatoren er mer opptatt av å gjøre de riktige tingene.

Begynn med brukeren

– Det blir lite innovasjon i en evig loop av tiltak og gjennomføring. Begynn med brukeren og hvilken verdi man skal skape for målgruppen. Sett mål, skaff innsikt, dyrk ideer og test raskt ut om de fungerer før du eventuelt igangsetter tiltak, oppfordrer Birkeland Lome.

Det er viktig å trene på å være innovative, dele kunnskap og ikke minst feire det man får til.

– Å involvere ansatte bredt i organisasjonen, gjerne kunder og brukere også, gir mer innsikt og flere ideer. Men det begynner på toppen. Hvordan lederne leder er avgjørende for innovasjon.