Julegateåpning trakk tusenvis til Oslo sentrum

Del : fbtw

– For en koselig start på adventstiden!, var en av mange begeistrede kommentarer fra publikum under den store julegateåpningen.
Det var Oslo Handelsstands Forening (OHF), sammen med Magasingruppen, som arrangerte julegateåpning med lystog gjennom Oslo sentrum.

Vil skape ny tradisjon
– Vi synes det er utrolig gledelig at sentrene med bistand fra butikkene i sentrum nå går sammen om dette arrangementet, som både viser bredden i butikker i sentrum og skaper julestemning i byen. Vi håper at dette kan bli et årlig arrangement, som blir en ny juletradisjon for Oslo-folk, sier Gunnar Larssen, administrerende direktør i OHF.

Julegateåpningen startet med lysshow og operasang på Oslo City. Ordfører Fabian Stang foretok den offisielle åpningen av julegaten, før publikum beveget seg til Jernbanetorget hvor selveste julenissen og smånissene fra Putti Plutti Pott ventet. Her ble det delt ut over 500 gaveposer og lys til barna. Deretter ledet nissen, i hest og slede, publikum opp Karl Johan. Underveis stilte alle kjøpesentrene opp med forskjellig underholdning, som blant annet englekor og utdeling av pepperkaker og gløgg.
Til slutt endte toget opp i Spikersuppa, hvor det hele ble kronet med offisiell åpning av skøyteisen. Her holdt barn og unge fra Oslo Skøiteklubb et forrykende isshow, mens publikum kunne varme seg på ekte spikersuppe fra Grand Hotel og Continental.

Godt samarbeid
– Vi er svært fornøyd med dagen, spesielt med tanke på at det er første gang vi arrangerer en stor, felles julegateåpning i sentrum, sier Lars Fredriksen fra OHF.
Arrangementet er finansiert av kjøpesentrene med bistand fra butikkene i Karl Johans gate og Øvre- og Nedre Slottsgate. Fredriksen roser sine samarbeidspartnere og håper på et like bra, om ikke bedre, arrangement neste år. Han tror, og håper, publikum fikk en flott start på adventstiden denne lørdagen.
– Det skal være hyggelig å gjøre sin julehandel i Oslo sentrum, og med åpningen av julegatene blir det hyggelig julestemning i byen. Det er noe helt spesielt å gå på julehandel i våre flotte sentrumssentre og butikker. Den stemningen du får i juleopplyste handlegater får du ikke i en nettbutikk, sier Fredriksen med et smil.