Julehandelen tok seg opp i uke 50

Del : fbtw

Etter en treg start på julehandelen ser vi endelig i uke 50 en positiv vekst sammenlignet med fjoråret, viser tall fra Kvarud Analyse. Ser man på uke 49 isolert sett var nedgangen fra i fjor på 3,2 prosent. Dette skyldes primært at det frem til og med uke 49 var en søndagsåpen dag mindre enn i fjor. Kategorien klær, vesker og sko har slitt i hele år, men klarte i uke 50 seg så vidt over på plussiden.

Fra og med uke 46 til og med 49 var nedgangen på beskjedne 1,8 prosent, viser tall fra kjøpesentrene. Selv om omsetningen i uke 49 i år var mindre enn i uke 49 i fjor, tok julehandelen seg opp i uke 50. Riktignok en svak vekst, 1,1 prosent totalt, som var størst på Vestlandet og i Trøndelag. Men vi hadde en rekordsterk Black Friday, som dro mye omsetning hele uke 47. Tall fra Kvarud Analyses julehandelsindeks viser at omsetningen for uke 47 økte med 3,7 prosent.

Mulig å hente inn omsetningen i de siste ukedagene før julaften!

Sist gang julaften var på en mandag var i 2012, og tallene fra Kvarud viser at veksten sammenlignet med 2012 er omtrent den samme. Fra uke 48 til 49 var veksten på hele 14,9 prosent. Dette kan tyde på at julehandelen er i ferd med å ta seg opp, og med søndagsåpent i uke 51 er det fullt mulig at handelen i kan hente seg inn igjen slik vi så i 2012. Søndagsåpent 23. desember gjør at vi forventer høy vekst når uke 51 gjøres opp.

Økende omsetning i servering også på kjøpesentrene

Servering fortsetter å vokse og hadde en sammenlignet vekst på imponerende 8,6 prosent. I uke 49 hadde serveringsnæringen en vekst på 6,1 prosent. Det er gledelig å observere veksten i serveringsbranjen fortsetter også på kjøpesentrene i år.

 

Les mer…