Julemarked i Studenterlunden

Del : fbtw

– Velkommen til et magisk juleunivers, sprudler Carlina Hitz, og viser hva som venter besøkende i Studenterlunden denne førjulen.

Hun er prosjektleder for «Jul i vinterland», det nye julemarkedet i Studenterlunden som Lund Gruppen Arrangement står bak. Åpningstidene er alle dager fra lørdag 28. november til søndag 20. desember kl. 10-20.

Gratis inngang

Carlina Hitz fra Lund Gruppen Arrangement er prosjektleder for årets julemarked i Studenterlunden.

Carlina Hitz fra Lund Gruppen Arrangement er prosjektleder for årets julemarked i Studenterlunden.

– Her blir det varm atmosfære, selv om det er kaldt ute. Folk skal komme hit, legge bekymringene fra seg og oppleve et magisk juleunivers.

Hitz informerer om at det er gratis inngang, og at barn kan hilse på nissen og bli lest eventyr for av barnebokforfatter Martin Nygaard, uten at det koster noe.

– Juleverkstedene, hvor du pynter spesiallagde pepperkaker og lager unike julegaver, må man betale for, men foreldre får følge barna gratis.

Opplev Oslo i pariserhjul

Hitz forteller at de er fullbooket med 39 utslagsboder, hvor man kan få kjøpt julegaver, søtsaker, varm mat og drikke.

– I julenissens gløgghus har vi 60 sitteplasser, slik at du kan spise og slappe av med god utsikt over markedet. Enda bedre utsikt får du om du tar en tur med «Julestjernen», et lysbesatt pariserhjul 33 meter over bakken, eller Nordpolen, som vi kaller det.

Mange sitteplasser

Det går også an å ta seg en pust i bakken på en av de 200 halmballene eller tømmerbenkene som er satt ut. Og vinteren kan fint nytes utendørs med varmen fra bålpannene.

– Vi legger ned mye tid og penger i dette, og ser på det som en langsiktig investering. Vi er glade i vinter og jul, og håper publikum tar med seg mange gode minner herfra.