Justerte planer for Bilfritt Byliv

Del : fbtw

Byråd Hanna Marcussen var i dag, 2. mars, på NRK Østlandssendingen,  og fortalte om forandringer i planene omkring Bilfritt Byliv. Byrådet ønsker nå å ta bort parkeringsplasser i et litt roligere tempo, slik at det er mulig å få realistiske planer, og ikke minst innhold på plass.

Adm.direktør Gunnar Larssen i OHF var også på NRK Østlandssendingen og kommenterte byrådens endrede planer.

OHF er glad for å se at kommunikasjon kan føre frem, også i saker som er prinsipielt viktige for den grønne linjen byen ønsker å følge.

OHF var sammen med byrådene på studietur til Brüssel i 2016. Hensikten med turen var å lære fra et liknende prosjekt. Under denne turen ble det tydelig at mangel på samarbeid mellom politikere og handel og servering, skapte unødvendige problemer for de som drev virksomheter i det berørte området. Provisoriske løsninger dominerte det bilfrie området. Hele 42 % av butikkene i det bilfrie området hadde hatt omsetningsnedgang. Det var stor enighet om at provisoriske løsninger og omsetningsnedgang måtte vi lære av og forhindre i Oslo.

Fra studietur til Brussel

OHF krever sterk involvering, konsekvensanalyser, god planlegging og gjennomtenkte løsninger. Vi setter kunden i fokus og tar kundene på alvor når vi skaper levende by med godt byliv. Det er i stor grad handel, servering og kultur som bidrar til bylivet.

Vi setter pris på byrådets endrede planer og ser frem mot videre samarbeid!