Kåret til Årets butikksjef

Del : fbtw

– Dette er helt uvirkelig!, utbryter en overrasket og glad prisvinner.
Den unge, men erfarne, butikksjefen ble helt skjelven da hun skjønte at den beste butikksjefen i Norge, det var henne.
– Det er klisjeaktig å si det, men det var virkelig helt uventet og jeg er så glad, sier Bøe.

Glade og stolte var også daglig leder for Löplabbet, Tor Fauske, og driftsansvarlig, Fredrik Mignotte.
-Nå må vi passe godt på henne så ingen andre tar henne, ler de.

At Bøe stakk av med den gjeve prisen kan de godt forstå.
– Hun er som en toppidrettsutøver. Det ligger systematisk arbeid bak alt hun gjør, hun tar aldri lett på noe, er ydmyk, grundig og lett å like, forsikrer de to.

Bøe startet sin karriere som butikkselger i Trondheim i 2010. Siden ble hun hentet til Löplabbets butikk i Pilestredet, før hun fikk tilbud om jobben som butikksjef på Strømmen storsenter.

– Ekstremt seriøs
Prisen, som er et samarbeid mellom Virke, Oslo Handelsstands Forening (OHF), Impact, Markedsinfo og Kjedemagasinet, ble delt ut på et arrangement hos OHF torsdag ettermiddag.
Bøe er den tredeje i rekken som kåres til Årets butikksjef. I 2012 var det Bente Danielsborg hos Norli i Kremmertorget på Elverum som vant. I 2013 var det Anne Britt Blikshavn ved Cubus Åkra på Karmøy som stakk av med den gjeve tittelen.

Juryen uttaler følgende om Årets butikksjef 2014:

Butikken som vinneren driver ligger helt på topp i våre Mystery Shopper-målinger. Butikken har i tillegg et meget godt rykte for sin kundebehandling. Det er stor konkurranse, ikke minst priskonkurranse i denne bransjen, og det kreves mye av både leder og ansatte for å ligge på topp, noe vinneren gjør i sin kjede. Vinneren driver en butikk som har gått over budsjett i 2014 og som markerer seg godt i nærmiljøet.

Vinneren blir omtalt som ekstremt seriøs, en som overholder alt av rapporteringer og rutiner som kreves, og som alltid holder de tidsfrister som kreves. Orden i både butikk og på lageret blir kommentert både av ledelse og de ansatte.


Vinneren er en som gir de ansatte god opplæring og er en som har kontroll og gir trygghet. Blir sett på som den beste teamlederen av de ansatte. Dyktig med rekruttering av medarbeidere og det blir sagt at personalmøtene holder meget høy kvalitet. I tillegg er vinneren god på å skape engasjement også utenfor «huset».


Vinneren er flink til å tenke utenfor boksen og er en av de få butikkene i kjeden som har fått gjennomslag for å kunne gi tilbud på enkelte varer i en butikk som normalt sett ikke er noen tilbudsbutikk. Gode kundeopplevelser gir boost, sier vinneren.


Vinneren driver en faghandelsbutikk med stor F, og vinneren er dyktig til å overføre ny kunnskap til sine ansatte når vedkommende har vært på kurs hos leverandører. Kjeden bygger på tre pilarer som er; kompetanse, test og at de er «håndverkere», og håndverker er vinneren virkelig!


Vinneren er allerede kåret til Årets butikksjef blant 203 butikker på Strømmen
Storsenter.

Gjev pris
Strand Bøe konkurrerte med 20 andre kandidater.

– I år har det vært veldig mange svært sterke kandidater. Alle sammen har vist at de er svært dyktige butikksjefer og juryen hadde en vanskelig oppgave med å kåre vinneren, sier juryformann Vidar Mellegård.

Juryen har lagt vekt på følgende kriterier:
– Høy medarbeidertilfredshet
– Nytenkende og nyskapende
– Positiv oppmerksomhet i nærmiljøet og kundekretsen
– Utnyttelse av kjedekonseptet
– Utvikler egen og andres kompetanse
– Gode økonomiske resultater

For ytterligere informasjon, kontakt:
Juryleder Vidar Mellegård, Impact
Mob: 918 05 669
E-post: vidar@impact.no