Lavere leiepriser i Karl Johans gate

Del : fbtw

Butikklokalene fra Egertorget ned mot Kirkegata er de dyreste leieobjektene i landet.

Men leieprisene i de beste handlegatene har likevel gått ned med 6 prosent til 23 500 kroner kvadratmeteren fra 2014 til 2015.

Det er NE Nyheter som gjengir hva Remi N. Olsen, ansvarlig for retail i Akershus Eiendom,  sa på et handelsseminar i Oslo nå nylig.

Ytterligere nedgang

Akershus Eiendom anslår at det kan bli en nedgang i markedsleiene på 5-10 prosent langs Karl Johans gate fra Kirkegata til Akersgata, samt i noen av sidegatene i 2016.

Nedgangen kommer etter flere års leieprisoppgang. Årsaken er høyere varepriser som følge av den svakere kronen, og at norske forbrukere er blitt mer forsiktige på grunn av det som skjer i oljenæringen.

Grensen og Torggata

I Øvre Slottsgate mellom Karl Johans gate og Prinsens gate, samt i Karl Johans gate mellom Rosenkrantz gate og Universitetsgata, steg for øvrig handelsleiene med 5-8 prosent fra 2014 til 2015.

Spådommen for 2017 er en leieprisoppgang på 3-5 prosent i områder som Grensen, Torggata, men også Prinsens gate, der gravearbeidene avsluttes neste år.

Halv pris på kjøpesentre

Topp leienivåer i kjøpesentrene vurderes av Akershus Eiendom til 12 500 kroner kvadratmeteren. Leienivået her ligger nokså stabilt.

Trusler for kjøpesentrene er mer internasjonal konkurranse, internett og en økende reiselyst, og dermed mer shopping i utlandet.

Les hele saken: Toppnivåene har falt