Kino i Kvadraturen

Del : fbtw

Kino i det nedlagte renseanlegget i Kongens gate har vært på planleggingsstadiet lenge. Nå har Byrådet gitt grønt lys til planforslaget «Festningen kino» på Akershus’ ytre festningsområde.

Byutviklingsbyråden er begeistret og sier det er en kjempemulighet til å få mer folkeliv og aktivitet inn i kvadraturen.
Med sine 8200 kvadratmeter kan anlegget bli byens største kino- og kulturhus. Av disse legges 7400 kvadratmeter under bakken, mens 800 kvadrater blir over bakken.
Det er også planer om utstillingslokaler, samt lokaler til både konferanser og undervisning. Fortauet i Kongens gate skal utvides, slik at det blir plass til en uteservering og en bedre forbindelse til Vippetangen.

Muren langs Kongens gate bevares i sin helhet, og man hever terrenget noe for å få plass til nødvendig høyde på det største kinolerretet. Takflaten over utformes som et parklandskap.

– Dette parkområdet gir et bilfritt rekreasjonsområde midt i sentrum og flere muligheter for alle til å bruke festningsområdet, sier Folke Fredriksen til Osloby.