Konkurransetilsynet kritisk til dagligvareportal

Del : fbtw
Konkurransetilsynet er kritisk til at Stortingets næringskomité onsdag gikk inn for å etablere en nettbasert portal for dagligvarer. Forbrukere skal kunne få informasjon om næringsinnhold, ingredienser, allergener, opprinnelse og ikke minst pris, skriver Nationen.
 
Målet med portalen er økt konkurranse, men deler av bransjen og flere eksperter frykter en slik dagligvareportal kan gi dyrere varer og mindre konkurranse på grunn av såkalt «stilltiende prissamarbeid».
 
– Om det er snakk om perfekt og detaljert prisinformasjon i sanntid er Konkurransetilsynet svært kritisk. Dagligvarekjedene vil kunne enkelt, billig og til enhver tid overvåke hverandre i hvert enkelt lokalt marked, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen i Konkurransetilsynet til Nationen.
 
– Det vil gjøre det lettere for kjedene å koordinere prisingen. Det vil føre til svekket konkurranse som går ut over forbrukerne i form av høyere priser, sier han.
 
Forskningssjef i Statens institutt for forbruksforskning (SIFO), Eivind Jacobsen, har forsket på forbrukere og ny teknologi i varehandelen. Han frykter i likhet med Konkurransetilsynet prissamarbeid.

(NTB)