Kontantfrie butikker

Del : fbtw

Fra 1. april et det ikke lenger være mulig å handle med sedler og mynt som betalingsmiddel hos TOOLS.

Verktøykjeden har bestemt seg for å gå over til helt kontantfrie butikker. I dag utgjør kontantsalget kun 0,37 prosent av omsetningen.

Sparer tid og penger

– For oss er det tidsbesparende å kutte kontanter. Vi slipper også kostnadene kontanthåndtering innebærer, og butikkene slipper egen kasseløsning. I tillegg reduseres faren for ran, samt at vi ikke ønsker å bidra til handel med svarte penger, noe som dessverre er en utfordring i deler av bransjen, sier administrerende direktør i TOOLS AS, Jens Kristian Henriksen.

Da skattedirektør Hans Christian Holte lanserte forslaget om å reservere seg mot kontanter og påby elektroniske penger i forrige uke, sa OHF seg positive til forslaget.

Kontantløst innen ti år

I et intervju på Nyhetsmorgen i NRK P2 sa OHFs Gunnar Larssen at kunder i all hovedsak betaler med «plastpenger» allerede.

– Det er den retningen utviklingen går i, og det er mange fordeler med elektronisk betaling, blant annet sikkerhetsmessig. Vi har snakket om det kontantløse samfunnet lenge, og vi burde være der i løpet av 5-10 år, sa han.

Sikker betalingsmåte

Larssen understreket at det i så fall bør være overgangsordninger, for det er fortsatt noen som helst bruker kontanter i butikken.

– Kontanter er fortsatt et vanlig betalingsmiddel i våre butikker og serveringssteder, selv om det utgjør en mindre andel enn tidligere. Utfordringen med å håndtere kontanter er både i forhold til å kjøpe veksel og bli kvitt pengene på en sikker måte.

Sedler og mynt

Fra 1. april vil 43 egeneide TOOLS-butikker landet rundt være kontantfrie. I Osloregionen gjelder dette butikkene på Kalbakken, Skjetten, Jessheim og Bærum .

Henriksen presiserer at kontanter betyr sedler og mynt. Bankkort vil fortsatt være gyldig betalingsmiddel, i tillegg til vanlig avtalehandel.

Les: Tools får kontantfrie butikker