Handling og fremdrift

Del : fbtw

Endelig kom sommeren til Osloregionen etter en kjølig vår. Butikkene får fart på sommervarene, og serveringstedene fylles opp med glade gjester.

Årsmøtene i april ble effektivt ledet av avtroppende styreleder Trond Herberg. Alt ble vedtatt som foreslått i innkallingen. Christian Hoel ble valgt som ny styreleder. Christian er i dag kjededirektør for Coop Extra og var tidligere kjededirektør for Rimi. Ny i styret er også Glenn Steiner, som er driftsdirektør hos Meny, og Cathrine Lie Strand, som er seniorpartner hos Maze og har lang erfaring med ledelse i større varehandelskjeder. Dere kan lese mer om styret på våre hjemmesider. Første styremøte er 31.mai, hvor planene for neste år skal drøftes. Jeg ser frem til konstruktivt samarbeid med det nye styret.

Gunnar-Larssen-687x1030Bjørn André Brøtmet hos Nille i Klingenberggaten er kåret som Årets butikksjef i faghandelen. Juryen uttaler blant annet at «Årets butikksjef er meget flink til å utnytte kjedekonseptet, men det unike er at han tar initiativ til å gjøre det ekstraordinært, og tilpasse det på en særdeles god måte til butikkens lokalisering og kundegruppe. Han har også foretatt spesielle tilpasninger til kundegruppen sin og utfordrer, men ivaretar konseptet på en god måte.» Jeg gratulerer Bjørn med seieren i meget tøff konkurranse med dyktige butikksjefer i hele Norge.

Årets butikk 2016 skal kåres 14.juni. Finalekandidatene er Sport1 Storgata, YME (Paleet), Jacobs på Holtet, Thune Stortingsgata og Ambiente (CC Vest). Nå er det opp til publikum å stemme på sin favoritt.

Strømmen Storsenter kom med i finalen til NCSC Nordic Awards som eneste norske kjøpesenter. Vinner ble Frederiksberg Centret, Copenhagen. Kjenner jeg Per Kristian Trøen rett, så vil han og hans dyktige stab satse på en hente seieren hjem til Norge neste år.

Oslo Business Region har presentert sin rapport “Oslo: State of the city.” Den viser at Oslo er ganske så usynlig ute i den store verden. Vi er nærmest som en hvit flekk på kartet. Her har vi en utfordring!

Vi har tatt initiativ til Oslo Sentrum Samarbeidet (OSS) som har som visjon at Oslo skal fremstå som Europas mest attraktive og velfungerende bysentrum innen 2022. Bymiljøetaten har vært en viktig samarbeidspartner. Kjøpesentrene i sentrum er med. Gårdeierne og strøksforeningene er positive. VisitOSLO blir en viktig samarbeidspartner for å synliggjøre den flotte hovedstaden vår. Politikerne nøler.

Jeg er opptatt av handling og fremdrift. Jeg tror på samarbeid om flere aktiviteter i Oslo sentrum og bedre koordinering av de aktivitetene som allerede er der. Vi er ingen pioner på området. Mange byer har kommet langt, blant annet Liverpool, Stockholm, Gøteborg, Drammen, Trondheim og Sarpsborg.
Skal vi lykkes med Bilfritt byliv, må vi samarbeide. Vi er klar til å starte samarbeidet i praksis!

I disse dager pågår intense forhandlinger (på overtid) om E18 vestover og Oslopakke 3. Det sies at ingenting er klart før alt er klart. Det ser imidlertid ut til at Fornebubanen blir bygget og ny sentrumstunnel for T-banen er sikret. Og at A-husbanen får grønt lys. Det er viktig å få på plass en total mobilitetsplan for Osloregionen for å sikre effektiv fremkommelighet i en region i sterk vekst.

Jeg ønsker dere alle en god pinse og gratulerer med dagen på 17.mai.

Vennlig hilsen Gunnar Larssen
Adm. dir. i OHF