– Må bli enklere å anmelde

Del : fbtw

Ifølge politiet gikk vinningskriminaliteten betydelig ned i 2013, men vekterselskap opplever det motsatte. Det samme erfarer OHF.

Mørketallene er enorme, blant annet på grunn av at mange butikker ikke anmelder tyveriene fordi dagens manuelle system er for tungvint.
– Det er relativt komplisert å anmelde i et butikkmiljø når de står med butikktyven foran seg og skal fylle ut et manuelt skjema. Det skaper en utrygg situasjon i butikken, sier Larssen til NRK Østlandssendingen.
I ti år har handelstandsforeningen etterlyst et elektronisk system for anmeldelser, for å få flere butikkeiere til å registrere tyverier. Tilbakemeldingene fra Politidirektoratet har vært positive, men likevel har ingenting skjedd.
– Nå ber vi om at de etablerer et elektronisk system for anmeldelser, slik de har sagt at de skal gjøre. Det har vært mange bortforklaringer i mine øyne på hvorfor de ikke har fått det til, sier Larssen.
Politidirektoratet kan ikke si når et slikt system vil være på plass.
– Vi tenker nok at dette kan ta opp mot et år, sier Cato Rindal, avdelingsdirektør for Politidirektoratets IKT-avdeling.