Nespresso er førstevalget når det kommer til kaffe for Marita Johansen, men måtte ta til takke med OHFs kaffemaskin da vi snakket med henne.

– Vi må fremsnakke varehandel

Del : fbtw

– Jeg blir opprørt når noen mener butikkarbeid er lavstatus. Da sier jeg klart ifra, forteller Marita Johansen, styreleder i Young Retailers (YR).

Hun har nettopp begynt i jobben som Point of Sale Coordinator for Nespresso Norge. Før jul ble hun ferdig med mangeårig skolegang på Handelshøyskolen BI. På papiret har hun en bachelorgrad i varehandelsledelse og mastergrad i strategisk markedsføring.

Ansatt hos Høyer

Uteksaminert desember 2015 etter fem års studieløp på Handelshøyskolen BI.

Uteksaminert desember 2015 etter fem års studieløp på Handelshøyskolen BI.

– Jeg fikk meg jobb på Høyer Byporten etter videregående skole og etter halvannet år der, synes jeg butikkarbeid var så spennende at jeg ville lære mer. Jeg fortsatte å jobbe der ved siden av studier, helt til jeg fikk tilbud om å hjelpe til i markedsavdelingen i Nespresso, forteller 27-åringen.

Nå jobber hun for at kunder skal få Nespresso-følelsen uansett hvor produktene kjøpes. Kundene skal erfare topp kvalitet og god service uavhengig av om de handler hos Elkjøp, Kitch´n eller Nespresso selv.

– Selv om jeg var veldig glad i kaffe fra før, har jeg triplet inntaket etter at jeg begynte der, ler hun, og legger til at et langsiktig mål i arbeidslivet er personalansvar.

YR-året 2016

Hun ser frem til YR-året 2016. OHFs undergruppe har funnet ut at de skal fokusere mer på fag dette året og litt mindre på sosiale tilstelninger.

– Medlemmene våre verdsetter nettverket vi tilbyr. På arrangement møtes både studenter og yrkesaktive innen handel, noe som gir en unik mulighet til å utveksle kunnskap og erfaring.

Styrelederen forteller at de jobber med aktivitetsplanen for året nå. Første arrangementet blir 28. januar og omhandler ansettelsesprosessen.

– Hvordan lykkes med rekrutteringen? spør vi og Elin Ørjasæter er en av flere som gir svar. Se Facebook og Ohf.no for informasjon og påmelding, oppfordrer hun.

Snakke frem varehandel

Marita Johansen sammen Silje Baksvær og Victoria Christensen på sommerfesten OHF arrangerte sammen med YR og NCSC.

Marita Johansen sammen Silje Baksvær og Victoria Christensen på sommerfesten OHF arrangerte sammen med YR og NCSC.

Hun brenner for å fremsnakke varehandelsfaget og protesterer når noen mener det er så enkelt å jobbe i butikk. Et foredrag fra en butikksjef i G-sport har festet seg.

– Hun sa at venner av henne, som satt i sjefsstillinger på andre områder, ofte rådførte seg med henne når det gjaldt drift, økonomi og lignende. Det var gøy å høre!

Martita mener både YR og OHF må fortsette å arbeide for å øke statusen i handelsbransjen, blant annet ved å dele ut stipend og legat til flinke og motiverte elever.

– Vi vil sanse ting

Hvordan handel vil foregå i fremtiden, er hun forsiktig med å spå. Hun synes det florerer av spådommer – til dels motstridende – fra før.

– Jeg har jo ikke begynt å netthandle før nå! Jeg synes faktisk det har vært litt tungvint, samt at jeg har vært skeptisk til hvorvidt jeg blir lurt eller ikke.

Når det er sagt, tror hun at fysiske butikker vil leve i beste velgående. Nettet klarer nemlig ikke å erstatte handleopplevelsen du får ved å ta på, prøve og sanse ting.