Mener Konkurransetilsynet holder ICA på pinebenken

Del : fbtw

– Hva er grunnen til at tilsynet nøler med å gi svar? Har de en egen agenda, spør Dr. oecon Odd Gisholt i en kronikk i Dagens Næringsliv.

Gisholt mener alt ut over to måneders vurderingstid må kunne kalles sendrektighet. Han påpeker at det er nesten to år siden spørsmålet ble aktuelt første gang, da ICA ville samarbeide med Norgesgruppen. Tilsynet har altså hatt god tid på å sette seg inn i forholdene i dagligvarebransjen.

I tillegg påpeker han at det er få bransjer som er så oversiktlige som akkurat dagligvarebransjen. Bransjetall leveres regelmessig fra flere kilder, og både handelsbedriftene og leverandørene er åpne når det gjelder å gi informasjon om avtaler og betingelser i bransjen.

– Det er derfor uforståelig for meg at tilsynet enda ikke føler de har beslutningsgrunnlag for å gi endelig svar i det to sakene som er så viktige for ICA, skriver Gisholt.

Han mener de fleste regner med at oppkjøpet vil bli godkjent, all den tid tilsynet tidligere har vært positive til et samarbeid mellom ICA og Reitan eller Coop.

– Det er derfor bare et spørsmål om når, eller hvor sendrektig, tilsynet kan tillate seg å være. 

Du kan lese hele innlegget HER.