Nå kan du selge øl og vin på valgdagen

Del : fbtw

Men, kommunen må gi klarsignal først.

alkohol-alderskontroll-rimi-postgirobygget-200_articleattachment_1c1b9bf6_8ab78fca

Muligheten for dette åpnet seg etter at Stortinget endret loven i fjor. Fra og med 1. januar i år ble det tillatt for Vinmonopolet å holde åpent på påskeaften, pinseaften, nyttårsaften – og valgdagen. Også dagligvarebutikker kan selge øl på disse dagene, men det er kommunene selv som avgjør om det skal tillates alkoholsalg på valgdagen. Vinmonopolet har bedt alle kommuner med Vinmonopol om en tilbakemelding på om hvorvidt de kan selge alkohol mandag 14. september. Oversikt over åpne og stengte pol finner du på denne siden.

Tillater salg i Oslo

Tidligere i år vedtok bystyret i Oslo endringsforskrift av for serverings-. salgs- og skjenkebevillinger, noe som innebærer at utsalgssteder for alkohol i Oslo nå kan selge alkoholholdig drikke på valgdagen.

Kun tre av syv i Follo får lov

I følge Østlandets Blad er det kun tre av syv kommuner i Follo som vil tillate salg av alkohol på valgdagen, både i butikker og på Vinmonopolet. Det er Nesodden, Ski og Ås. Polene i Oslo og noen  på Romerike vil holde åpent denne dagen.

Vestby, Enebakk og Frogn er derimot strengere og vil ikke tillate salg av alkohol, hverken på Vinmonopolet eller i matbutikk, i følge Østlandets Blad.