Når er et ran grovt?

Del : fbtw
Statsadvokaten i Oslo har tatt ut tiltale mot to 27-åringe svensker etter ranet i oktober i fjor. Ranet regnes ikke som grovt til tross for at en pistol ble rettet mot den ansatte.
– Årsaken til at ranet er simpelt er at vi ikke kan bevise at våpenet som ble brukt var ladd. Dette følger av praksis fra Høyesterett, sier politiadvokat Ingvild Myrold til budstikka.no. 
Daglig leder i Vadla Trygghetsbyrå, Steinar Vadla Risa, mener det er urettferdig overfor offeret å la en slik situasjon ble gjenstad for diskusjon om hvorvidt handlingen er grov eller ikke. 
– De som får et våpen rettet mot seg av en person som attpåtil er tildekket, vil oppleve situasjonen som et grovt overgrep. Slike grove overtramp mot et menneske setter spor og kan gi ettervirkninger for fremtiden, sier Vadla. 

Han har gjennom årene vært i kontakt med mange som har vært utsatt for ran, og sier alle forteller at slike situasjoner oppleves som grove.

– Ran mot handelsnæringen er økende. Dessverre er det tegn i tiden for at den utvikling vil vedvare. Det siste handelsnæringen da trenger er en diskusjon om simpelt versus grovt.