Norges tryggeste kjøpesenter?

Del : fbtw

Senterdirektør Per Kristian Trøen og teknisk sjef Ole Herredsvela gjennomgikk sikkerhetsarbeidet på Strømmen Storsenter da de gjestet OHFs frokostmøte «Slik skaper vi trygghet» 15. september.

Norges største kjøpesenter målt i antall butikker og tredje største målt i omsetning hadde fem millioner besøkende i 2014. Og det er ikke bare markedsføringen som drar kunder til senteret, ifølge Trøen og Herredsvela. Trygghet er vel så viktig.

Strømmen Storsenter Per Kristian Trøen og Ole Herredsvela  (3)

Senterdirektør Per Kristian Trøen og teknisk sjef Ole Herredsvela på Strømmen Storsenter

– Vi bestreber å være Norges tryggeste kjøpesenter. Vårt hovedfokus er sikkerhet og trygghet for våre ansatte og kunder. Dette har vi jobbet systematisk med over flere år, og er ett av Olav Thon-sentrene med lavest svinn, sa Trøen.

En selvsagt oppgave er uniformert og sivilt vakthold. Mer atypisk er hvordan de forholder seg til media.

– Vi er dønn ærlige. Vi oppgir tall og får bred dekning av sikkerhetsarbeidet. Medieoppslagene fungerer forebyggende. Kriminelle leser også aviser, og ryktene spres fort, sa Herredsvela, og la til at samme budskap spres i sosiale medier.

Han forteller at de har ukentlige sikkerhetsrunder og sender ut sikkerhetsinformasjon til butikkene hver måned. De er nøye på kurs og opplæring, og har nedsatt en egen sikkerhetsgruppe.

De legger også vekt på at Mystery Shopper-undersøkelser fungerer forebyggende. Dessuten er et godt samarbeid med politiet helt nødvendig.

– Å smile og gi kunder oppmerksomhet er god service, og gjør det langt vanskeligere for personer med uærlige hensikter, understreket Trøen, og la til at klær, kosmetikk og elektro stjeles mest.

– Resultatet av alt dette arbeidet er et meget lavt kriminalitetsbilde på Strømmen Storsenter i dag, konkluderer senterdirektøren fornøyd.