Ny næringslivskontakt i politiet

Del : fbtw

Næringslivet i Oslo har i lengre tid ønsket seg egen kontakt i politiet, og nå er en nyopprettet 100% stilling besatt. Politiinspektør Christina Rooth skal skape gode relasjoner og samarbeid med næringslivet, og hun gleder seg til å ta fatt på jobben.


«Dette er en spennende jobb, og jeg gleder meg til utstrakt dialog og kommunikasjon med alle innenfor næringslivet», forteller Rooth med et stort smil. 

«Vi kommer til å prøve å være mye synlige og tilstede, samtidig som vi tenker forebyggende i alt vi gjør. Vi har jobbet mye med barn og unge tidligere, en kommer til å trappe opp dette arbeidet ytterligere. Alt vi klarer å ta i forkant, sparer samfunnet for mye, samtidig som vi kanskje hjelper noen.»

C1

Politiinspektør Rooth

 

Næringslivskontakten skal bidra til å forebygge arbeidsmarkedskriminalitet, samt kriminalitet rettet spesielt mot næringslivet. Kontakten skal også bidra til å formidle det aktuelle trusselbildet til enhver tid, slik at næringslivet er forberedt. Politiet er klare på at de allerede har et godt samarbeid med vektermiljøet og sikkerhetsbransjen, men en dedikert kontakt innen politiet bidrar til å heve kvaliteten på kommunikasjonen på alle plan.

Christina Rooth understreker at det er viktig med et tett samarbeid med de store sentrene, politiet er fullstendig avhengig av tilbakemeldinger for å se hele bildet. Vet de ikke hva som skjer kan de heller ikke bidra.

«Jeg håper jeg treffer så mange som mulig innen næringslivet, alt fra butikk-innehavere til senterledere og eiendomsutviklere. Jeg er tilgjengelig på både telefon og mail, så ikke nøl med å ta kontakt!» avslutter hun.

Politiinspektør/næringslivskontakt:
christina.rooth@politiet.no
tlf: 40 43 45 45