Karl Johan koret

Del : fbtw

Handelsstandens Sangforening/Karl Johan Koret, har siden stiftelsen i 1847 vært tilknyttet OHF, og er i dag en undergruppe i Foreningen. Koret er et moderne mannskor bestående av en aktiv og sangglad gjeng, som holder flere konserter i Oslo og utenbys i løpet av året.

Hver 17. mai, etter barnetoget, holdes en tradisjonsrik konsert i og utenfor Paleet. Hvert femte år arrangeres en større jubileumstur, gjerne utenlands.

Vår dirigent og akkompagnatør

Victoria C. Jakhelln er Korets dirigent og kunstneriske leder. Hun er korets første kvinnelige dirigent og har tidligere dirigert en rekke ulike kor. Jakhelln underviser i gehørtrening på Norges Musikkhøgskole, og har holdt mange kurs for korister og musikere både i Norge, Sverige og Australia. Hun er utdannet ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og Norges Musikkhøgskole i Oslo, og har bred musikererfaring både som dirigent, sanger og pianist.

Natalia Rybak er pianistinne. Hun bodde i Hviterussland frem til hun fylte 31år, da flyttet hun til Norge med mannen Igor, som er fiolinist og sønnen Alexander. Hennes virke er som utøvende kunstner innen underholdningsvirksomhet og klassisk musikk. Natalia Rybak har vært fast akkompagnatør for Karl Johan Koret siden 2014, hvor hun gjør en fantastisk innsats.

Tidligere korturer

De tre siste jubileumsturene har vært til Island, Irland og Bayern i Tyskland. Koret holdt i 2013 en konsert med Grieg-sanger sammen med pianist Einar Steen-Nøkleberg i Moscow Music Conservatory, I 2017 hadde Koret 170 årsjubileum, som ble feiret med stor konsert sammen med Birkelunden mannskor, Oslo Håndverkersangforening, Sandvikens mannskor og solist Yngve Andre Søberg i universitetets aula. I pinsen 2019 gjestet koret et walisisk kor i Monmouth, hvor vi holdt en felleskonsert i St. Mary´s Church, til en fullsatt kirke. Både i 2014 og 2018 har koret sunget i Royal Albert Hall i London sammen med over 700 andre mannsangere fra hele verden til mer en 5000 tilhørere. Koret arbeider med et nytt besøk i 2022.

Vil du være med oss?

Koret øver hver mandag fra kl. 18.30 – 21 i OHFs vakre lokaler.

Hyggelig samvær og kameratskap er viktige ingredienser, og noen øvelser avrundes med en Klubbaften, hvor det serveres god mat og godt drikke. Nye medlemmer er velkomne. Ta kontakt med Korets formann som du finner på korets Hjemmeside – karljohankoret.no

Oppdrag

Koret tar gjerne oppdrag for OHFs medlemsbedrifter mot et rimelig honorar. Koret har blant annet Nasjonalromantiske sanger, julesanger, Oslo-sanger, shanties og drikkeviser, som er spesielt godt egnet til festlige anledninger, i sitt repertoar. Bare ta kontakt med OHF eller koret.