Karl Johan koret

Del : fbtw

kjkoret2str450_ad65b4b0ee675520

 

Sangforeningen har siden stiftelsen i 1847 vært tilknyttet OHF. Det er i dag et moderne mannskor bestående av en aktiv og sangglad gjeng, som holder flere konserter i Oslo og utenbys i løpet av året. Hver 17. mai, etter barnetoget, holdes en tradisjonsrik konsert i Paleet. Hvert femte år arrangeres en større tur utenlands.

Vår dirigent

Victoria C. Jakhellner er ansatt som dirigent og kunstneriske leder etter Holger Arden. Hun er korets første kvinnelige dirigent og har tidligere dirigert en rekke ulike kor. Jakhelln underviser i gehørtrening på Norges Musikkhøgskole, og har holdt mange kurs for korister og musikere både i Norge, Sverige og Australia. Hun er utdannet ved Kungliga Musikhögskolan og Norges Musikkhøgskole, og har bred musikererfaring både som dirigent, sanger og pianist.

Vil du være med?

Sangforeningen øver hver mandag kl. 18.30-21 i OHFs vakre lokaler. Hyggelig samvær og kameratskap er viktige ingredienser, og noen øvelser avrundes med klubbaften, hvor det serveres god mat og godt drikke.Sangforeningen tar gjerne oppdrag for OHFs medlemsbedrifter mot et rimelig honorar og kan stille med inntil ca. 20 sangere. De har blant annet Oslo-sanger, Shanties og drikkeviser, spesielt godt egnet til festlige anledninger i sitt repertoar. Garantert stemningsskapende!

Nye medlemmer er velkomne. Ta kontakt med formann Johan Ulleland  på e-post: jullel@online.no eller mobil 900 84 620 for mer info. Se også vår hjemmeside.

Tidligere korturer

De tre siste turene har vært til Island, Irland og Bayern i Tyskland. Foreningens 165-årsjubileum ble feiret med konsert i Oslo Konserthus som ordfører Fabian Stang åpnet. Koret ble i den anledning forespurt av pianist Einar Steen-Nøkleberg om å delta på en konsert i Moscow Conservatory i februar 2013. Dette var et arrangement av Griegskolen i Moskva i samarbeid med den norske ambassaden for å markere 170 år etter Edvard Griegs fødsel.