Omstilling i vente

Del : fbtw

En god sommer er nesten over. Værmessig kan vi alltid diskutere hvor god den har vært. Været gir muligheter og utfordringer. Det gjelder å se det positivt. De fleste av oss har ladet batteriene og er klar for nye utfordringer og omstillinger som kommer.

Omsetningsmessig rapporteres det generelt om en god sommer. Noen hadde all time high mens andre hadde tilbakegang. Juli 2015 var en god salgsmåned med godt handlevær (les kjølig) og nytt handelsareal. Juli 2016 hadde en salgsdag mindre og omsetningen gikk ned med 1,1 prosent. Hittil i år har omsetningen økt med 2,7 prosent. Serveringsstedene, spesialbutikkene og kles-, sko- og veskebutikker har hatt den største økningen. Vi følger nøye med i utviklingen og omstillingen.

27351678771_69bce7b6e4_z (1)

Turistene og festivalene setter fortsatt sitt preg på Oslo. Det har vært mindre klager på høye priser enn tidligere år. Tilbudene er gode og valutasituasjonen gjør at turistene får mer igjen for pengene.

Norge oppleves som et trygt land å bo og ferdes i. Men vi må ta våre forholdsregler og ikke være naive. Det er bare fem år siden 22. juli hvor vi alle husker grusomhetene som rammet så mange. Det gjør at sikringstiltakene er strengere og preger også bybildet. Terrorismen i utlandet gjør at vi finner nye reisemål og tenker trygghet i større grad enn før. Våre medlemmer tar også tryggheten på alvor. Vi har etablert sertifiseringsordningen Trygg Handel som stadig får større oppslutning. Jeg oppfordrer etternølerne til å kontakte oss slik at vi kan bidra med gode løsninger før det er for sent.

OHF har gjennomgått alle rutiner og er nå Miljøfyrtårn-sertifisert. Vi tenker grønt og økologisk i enda større grad enn tidligere. Det er en positiv utvikling som mange av medlemmene også arbeider effektivt med. Vi må alle ta ansvar for miljøet vårt.

Dere får nå jevnlig tilbud fra oss om ulike møter, kurs og arrangementer. Følg med på www.ohf.no og benytt mulighetene. Jeg nevner frokostmøte 23. august hvor temaet er «Den nye vinen – moderne handel» Her får dere mange nye impulser til omstilling i egen virksomhet. På frokostmøtet 6. september er eiendomsskatt tema. Dette vil berøre de fleste og medføre økte kostnader. Møt finansbyråd Robert Steen og vær forberedt på omstillingen.

Det er ofte sakene i Oslo sentrum som får mye oppmerksomhet. Det skjer imidlertid mye utvikling og omstilling i hele Osloregionen. Denne uken var vi i møter i Nittedal som arbeider med spennende planer for utvikling. Vi var på Sørumsand for å bidra. I sommer har Lillestrøm vært tema med utbygging, ledige lokaler på Lillestrøm torg og nye muligheter. Strømmen storsenter har som vanlig fått positiv oppmerksomhet og det skjer en kraftig utbygging på Jessheim. Ensjøbyen tar form og får enda større oppmerksomhet i tiden fremover. I går huset vi oppstartmøte for «Løkkaregnskapet», et stort prosjekt for Grünerløkka.

 

BI

Jon Anders Henriksen fra OHF innleder for de nye Retail Management studentene på BI

 

Vi innledet også for de nye studentene på Retail Manangement-studiet på Handelshøyskolen BI. Ta gjerne kontakt med oss om dere ønsker bistand på en aller annen måte. Kanskje vi kan hjelpe?
Vi lever i en tid hvor omstilling er en sentral del av hverdagen. Det er spennende. Vi liker det. Og det utvikler oss. Og så skal vi passe på at det er lønnsomt.

 

Mvh Gunnar

Gunnar Larssen
Adm.direktør
Gunnar@ohf.no