Oslo – en sykkelby

Del : fbtw

Byrådet har satset på sykkel de siste årene, noe som har løftet hovedstaden fra 19. til syvende plass i «The Copenhagenize idex» som kårer verdens mest sykkelvennlige byer.

Det er mange storbyer som jobber for å redusere klimagassutslippene og sykkelen er blitt et mer synlig fremkomstmiddel over hele verden. Storbyer som Paris, London, Antwerpen, Tel Aviv og Amsterdam har alle hatt store satsinger for å få byene mer sykkelvennlige. I sistnevnte er dagens bybilde et resultat av sykkelsatsing gjennom flere generasjoner.

I Oslo har vi hatt utfordringer og hindre for å gjøre plass til sykkelen, og kanskje har noen av endringene gått litt fort. En ting er sikkert; å legge til rette for sykkel krever plass.

– Det er viktig at byen er tilgjengelig for alle, og at det også er mulig å komme frem med kollektiv transport og bil, for dem som har behov for det, sier næringspolitisk direktør i OHF, Jon Anders Henriksen, som selv stadig er å se på en bysykkel eller elsparkesykkel på vei mellom to møter i sentrum.

Klikk her for å lese mer om «The Copenhagen index»

Les mer om sykkelsatsing i Vårt Oslo: