Oslo gjør seg klar for skjenking!

Del : fbtw

Byrådsleder Raymond Johansen har varslet at de gradvis vil åpne opp for skjenking igjen i løpet av mai. Bransjen gjør seg klar fra neste uke!  

 – Vi har stengt byen. Nå skal vi gradvis gjenåpne den. Denne fasen er egentlig vanskeligere enn den vi har vært gjennom, uttalte byrådslederen til NRK i forrige uke, og lovet at det ikke vil bli mer inngripende tiltak enn nødvendig.

Det er serveringssteder som tilbyr mat som blir først ut.

–  Dette er helt avgjørende for å starte opp aktiveten i byen og vi håper på en raskest mulig åpning, sier adm. dir. i Oslo Handelsstands Forening, Bjørn Næss.  

Etter hva OHF erfarer er dette de vesentligste delene i kommunens tanker om å åpne opp:

  • Det er i første omgang serveringssteder med matservering som får servere alkohol.
  • Matservering må skje ved bordet.
  • Det forutsettes minimum en meter avstand mellom personer.
  • Det kan møtes inntil seks personer (er det en familie, så kan det være flere).
  • Det blir ikke absolutte regler for antall personer i ett lokale utover avstandskravet og serveringskravet.
  • Serveringsstedene kan holde åpent til kl. 24.00, med skjenking frem til kl. 23.30
  • Steder som vil holde åpent med disse forutsetningene, må inngå skriftlig erklæring med vilkår om etterlevelse og forenklet inndragning og sanksjoner dersom vilkårene brytes.

I løpet av de nærmeste dagene vil det blir lagt frem en sak for Byrådet i Oslo. Deretter må helsemyndigheter, beredskap og relevante etater følge opp. Det betyr at nye regler vil være på plass snarlig og at vi sannsynligvis kan møtes for et glass rundt 5.-6. mai.