Oslo må speile nabokommunene!

Del : fbtw

Smittetallene synker og samtidig øker presset på å åpne opp. I dag er det kommet klare signaler på at nabokommunene på Romerike åpner opp butikker og kjøpesentre fra torsdag 6. mai.

 Drivere av butikker og serveringssteder i Oslo lever i daglig uvisshet om hva fremtiden vil bringe og når de kan åpne opp igjen. Det er stor fleksibilitet, men noe planlegging må til for å få driften i gang.

– Vi er blitt varslet av medlemmer på Romerike om at det er positiv utvikling med hensyn gjenåpning av handelen i Lørenskog, Rælingen og Lillestrøm. Kommunenaboer i nord, sør og vest har allerede åpnet opp for handel. Nå er det på tide at Oslo speiler sine naboer og starter gjenåpningen, uttaler adm.dir. Bjørn Næss i Oslo Handelsstands Forening.

– Vi må ikke glemme at vi er del av et felles marked. For å hindre at Oslobeboere reiser over til nabokommunene for å handle, forventer vi at byrådet i Oslo varsler en forsiktig gjenåpning under sin pressekonferanse i morgen, sier Næss og gjentar mantraet – bedre strengt enn stengt!

Nå trenger vi tydelige signaler på når næringsdrivende i Oslo kan åpne dørene. Våre medlemmer er klare i sine tilbakemeldinger om at de ønsker seg mer enn 12-timers varsel for gjenåpning. Det vil fortsatt være mange spørsmål knyttet til åpningstider, permitteringer osv. som arbeidsgiverne må ta stilling til.