Oslo sentrum mer «high street»

Del : fbtw

Britiske Meyer Bergmann har overtatt Promenaden management, eierselskapet bak 11 eiendommer i luksusmoteområdet i Oslo sentrum.

Det var Søylen Eiendom som i fjor sommer solgte datterselskapet Promenaden Property. I porteføljen, som overtas i dag, er blant annet sentrene Steen & Strøm og Eger, og motebutikkene Hermès og Gucci.

Full renovering

– Vi vil skape et mer helhetlig handleområde, og få det til å ligne mer på «high street» i London og andre storbyer. Eiendommer skal renoveres innvendig og utvendig for å øke verdiene for leietager, og vi håper å få til et samarbeid med andre gårdeiere i området, sier direktør Fredrik Kumlin i Meyer Bergman til Dagens Næringsliv.

Selskapet har tidligere gjort lignende investeringer i London, Paris, Milano, Berlin og København.

– De siste to-tre årene har vi sett en boom av nye motebutikker i København. Oslo er ikke der ennå, men vi har et mål om å få til noe av det samme.

Rike handle dyrt

Meyer Bergmann er ikke bekymret for den økonomiske nedturen i Norge grunnet oljeprisfallet. Leder for kapitalforvaltning, Mark Gamble, tar det med ro.

– Personer med høy inntekt vil handle dyre varer som før. Vi har sett at etterspørselen til formuende personer holder seg bedre i en nedgangsperiode. Selv om etterspørselen i dette segmentet kan bli noe lavere, så er effekten langt mindre enn i middelklassen.

Thor L. Bareksten, som overtar som administrerende direktør i Promenaden Management, sier en svak krone er god drahjelp når deler av norsk økonomi sliter.

– Den økte turiststrømmen til Oslo gagner oss. Det vil bli en veldig viktig kundegruppe i fremtiden, sier Bareksten til Dagens Næringsliv.