Sandvika Storsenter omsatte for 715 millioner kroner uke 46 til og med julaften i 2015. Det ga en vekst på 2,7 prosent, skriver Budstikka. Foto fra Sandvika Storsenter.

Kjøpesentervinnere i Osloregionen 2015

Del : fbtw

Ingen slår omsetningen til Sandvika Storsenter. Her er alle de største kjøpesentrene i Oslo og Akershus.

Norges største kjøpesenter ligger fortsatt i Sandvika. En omsetning på drøye 3,2 milliarder i 2015 er rekord for senteret og gir en vekst på 0,8 prosent fra året før.

Asker og Bærum

– Med tanke på sterkere vekst i primærmarkedet, vekst i netthandel og en rufsete økonomi, er vi svært fornøyde med at vi oppnår omsetningsvekst og omsetningsrekord, sier senterdirektør Kathrine Ingerø til Budstikka på nyåret.

Men det var Fornebu S som kunne juble mest over julehandelen vest i regionen. Fra uke 46 til og med julaften hadde de en vekst på 23 prosent, mens Sandvika hadde 2,7 prosent.

Trekanten gjorde det best i Asker med 885 millioner kroner i 2015. Det var en vekst på 1,1 prosent i forhold til året før, skriver Budstikka.

Follo og Romerike

Alle de fem store kjøpesentrene i Follo satte omsetningsrekord i fjor, ifølge Østlandets Blad. Ski Storsenter er størst i området med over 2 milliarder kroner, noe som gir en oppgang på 1,6 prosent.

Størst vekst kan Vinterbro Senter vise til med 6,3 prosent. Kjøpesenteret omsatte for nesten halvannen milliard i 2015.

På Romerike nådde Strømmen Storsenter for første gang en omsetning på 3 milliarder kroner. De kan dermed smykke seg med tredjeplassen på listen over Norges største kjøpesentre.

Hovedstaden Oslo

I Oslo er Storo Storsenter det aller største med en sjuende plass på Norgeslisten og en omsetning på drøyt 2,2 milliarder kroner. Økningen er 4,1 prosent fra året før.

– Vi er veldig fornøyde med året sett under ett på sammenlignbare arealer og butikker. Uke 53 ble en veldig bra uke for oss, så vi er fornøyde med julehandelen også, sa senterdirektør Unni Merethe Aasgaard til Nordre Aker Budstikke.